Connect with us

Economie

Jongen (11) uit arm gezin vindt bomvolle portefeuille en brengt hem naar eigenaar.

Er zijn mensen die altijd het goede doen, ongeacht wat hun eigen situatie is. Een van deze levensechte helden is de 11-jarige Vince Hietpas, die met zijn vader Lorenzo in het park aan het wandelen was toen ze een portefeuille op de grond vonden.

De vader en zoon uit Green Bay in de Amerikaanse staat Wisconsin keken erin en vonden een rijbewijs en adres.

Vince ging naar het adres om de portefeuille terug te geven, maar werd beloond op een manier die hij zich nooit had durven voorstellen!

De portefeuille was van de 17-jarige Chase Dahlke, maar die was niet thuis. Dus was het vader Jason die Vince bedankte, maar hij had maar enkele dollars bij zich om aan de eerlijke vinder te geven.

Situatie van de familie

Maar toen de stiefmoeder van Chase over de vriendelijkheid van Vince hoorde besloot ze om veel meer te doen dan hem te belonen met enkele dollars.

Ze postte een bericht op Facebook met de vraag of iemand Vince of zijn familie kende. Haar vrienden op de sociale media slaagden erin de twee families bij elkaar te brengen en Michelle was geschokt toen ze over hun situatie leerde.

De vader van Vince, Lorenzo, had Covid-19 opgelopen. Vanwege ademhalingsproblemen mag hij geen mondkapje dragen, waardoor hij niet meer kon werken.

‘Het goede doen is goed’.

Michelle besloot om een GoFundMe-campagne te starten om geld in te zamelen voor Lorenzo en zijn gezin. De donaties stroomden binnen en ondertussen werd er al meer dan 9.000 dollar ingezameld.

Michelle zegt dat ze overweldigd werd door mensen die haar vroegen hoe ze ‘die familie konden helpen die hun kind zo goed hadden opgevoed’. Maar voor Vince was zijn motivatie heel simpel: “Het goede doen is goed.”

Laten we deze jongen overladen met hartjes!