Connect with us

Economie

Jongen (11) uit arm gezin vindt bomvolle portefeuille en brengt hem naar eigenaar.

Er zijn mensen die altijd het goede doen, ongeacht wat hun eigen situatie is. Een van deze levensechte helden is de 11-jarige Vince Hietpas, die met zijn vader Lorenzo in het park aan het wandelen was toen ze een portefeuille op de grond vonden.

De vader en zoon uit Green Bay in de Amerikaanse staat Wisconsin keken erin en vonden een rijbewijs en adres.

Vince ging naar het adres om de portefeuille terug te geven, maar werd beloond op een manier die hij zich nooit had durven voorstellen!

De portefeuille was van de 17-jarige Chase Dahlke, maar die was niet thuis. Dus was het vader Jason die Vince bedankte, maar hij had maar enkele dollars bij zich om aan de eerlijke vinder te geven.

Situatie van de familie

Maar toen de stiefmoeder van Chase over de vriendelijkheid van Vince hoorde besloot ze om veel meer te doen dan hem te belonen met enkele dollars.

Ze postte een bericht op Facebook met de vraag of iemand Vince of zijn familie kende. Haar vrienden op de sociale media slaagden erin de twee families bij elkaar te brengen en Michelle was geschokt toen ze over hun situatie leerde.

De vader van Vince, Lorenzo, had Covid-19 opgelopen. Vanwege ademhalingsproblemen mag hij geen mondkapje dragen, waardoor hij niet meer kon werken.

‘Het goede doen is goed’.

Michelle besloot om een GoFundMe-campagne te starten om geld in te zamelen voor Lorenzo en zijn gezin. De donaties stroomden binnen en ondertussen werd er al meer dan 9.000 dollar ingezameld.

Michelle zegt dat ze overweldigd werd door mensen die haar vroegen hoe ze ‘die familie konden helpen die hun kind zo goed hadden opgevoed’. Maar voor Vince was zijn motivatie heel simpel: “Het goede doen is goed.”

Laten we deze jongen overladen met hartjes!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending