Connect with us

Economie

Jeugdvriend over Rutte: ‘Karikaturaal lelijk’.

Deze week waren enkele vrienden van premier Rutte te gast bij Beau. Jeugdvriend Lodewijk Dekker deed enkele opvallende onthullingen en deelde prachtige anekdotes.

Zo blijkt dat Rutte vroeger een echte nerd was!

Nerd

Lodewijk onthulde: “Het begrip ‘nerd’ was nog niet uitgevonden, maar is toen ontstaan. Toen ik Mark voor het eerst zag, was hij twaalf jaar. Hij was, en dat zal hij me niet kwalijk nemen, karikaturaal lelijk.” Maar ondertussen is het helemaal goed gekomen met de premier. De jeugdvriend vervolgt: “Hij is één van die zeldzame mensen die alleen maar jonger, sneller, gezonder en aantrekkelijker geworden is.”

Liefdesleven

Verder werden er nog enkele vermakelijke anekdotes gedeeld over de premier. Rutte ging met Lodewijk ooit op treinreis door Europa. Tijdens hun reis ontmoetten ze heel wat mooie vrouwen. Een fotomodel dat de coupe binnenkwam, was bijzonder geïnteresseerd in Rutte. Lodewijk vertelt dat de premier zich daar ontpopte tot een heuse romanticus.

Daarover vertelde Lodewijk: “Zij had alléén maar oog voor Rutte. Die dat buitengewoon welwillend over zich heen liet komen, en ineens in staat was tot de meest nietsnuttige smalltalk.”