-

Economie

Jeugdvriend over Rutte: ‘Karikaturaal lelijk’.

Deze week waren enkele vrienden van premier Rutte te gast bij Beau. Jeugdvriend Lodewijk Dekker deed enkele opvallende onthullingen en deelde prachtige anekdotes.

Zo blijkt dat Rutte vroeger een echte nerd was!

Nerd

Lodewijk onthulde: “Het begrip ‘nerd’ was nog niet uitgevonden, maar is toen ontstaan. Toen ik Mark voor het eerst zag, was hij twaalf jaar. Hij was, en dat zal hij me niet kwalijk nemen, karikaturaal lelijk.” Maar ondertussen is het helemaal goed gekomen met de premier. De jeugdvriend vervolgt: “Hij is één van die zeldzame mensen die alleen maar jonger, sneller, gezonder en aantrekkelijker geworden is.”

Liefdesleven

Verder werden er nog enkele vermakelijke anekdotes gedeeld over de premier. Rutte ging met Lodewijk ooit op treinreis door Europa. Tijdens hun reis ontmoetten ze heel wat mooie vrouwen. Een fotomodel dat de coupe binnenkwam, was bijzonder geïnteresseerd in Rutte. Lodewijk vertelt dat de premier zich daar ontpopte tot een heuse romanticus.

Daarover vertelde Lodewijk: “Zij had alléén maar oog voor Rutte. Die dat buitengewoon welwillend over zich heen liet komen, en ineens in staat was tot de meest nietsnuttige smalltalk.”

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder