-

Economie

In deze gemeenten gaat Kick Out Zwarte Piet actie voeren.

In november van dit jaar zal de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (kortweg KOZP) in meer dan twintig plaatsen in Nederland gaan protesteren bij sinterklaasintochten. Dat kondigde de groep deze week aan.

Ze kondigden demonstraties aan in de volgende gemeenten: Zaanstad, Weert, Weesp, Wageningen, Rijswijk, Volendam, Alkmaar, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Helder, Deventer, Dordrecht, Edam, Enkhuizen, Gouda, Heerhugowaard, Leeuwarden, Lelystad, Maastricht, Nijmegen en Purmerend.

De groep kiest plaatsen uit waar nog altijd wordt vastgehouden aan Zwarte Piet. In Nijmegen en Arnhem werd echter deze week al besloten om te stoppen met het gebruik van Zwarte Pieten bij de intocht.

Beleid

De groep wil bereiken dat het kabinet standpunt inneemt en door middel van het beleid maatregelen neemt. Voor dit jaar is het nog niet geweten waar de nationale sinterklaasintocht zal plaatsvinden.

Uitgelichte afbeelding: ‘Zwarte Piet’ door ianus – licentie CC BY-NC-SA 2.0

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder