-

Economie

‘Arrestatieteam mishandelt hond Tommy op gruwelijke wijze’.

De Landelijke Eenheid van de politie stelde een onderzoek in naar de vermeende mishandeling van een hond in Duiven door een stel agenten. Het incident vond plaats in februari van dit jaar.

De hond werd bij de dierenarts in Zevenaar binnengebracht met vijf taserpijlen in zijn lijf en één in zijn oog. Verder had de hond ook afgebroken voortanden en een gebroken kaak. De viervoeter miste een voortand. Volgens de dierenarts was het beest brutaal geschopt.

Een arrestatieteam was die dag bij het huis in Duiven ter plaatse om de partner van het baasje van de hond aan te houden. De man zou iemand bedreigd hebben en zou gewapend zijn. Toen iemand naar buiten ging met de hond, moest die vastgezet worden. Vivian Damsté vertelde aan De Gelderlander: “Ik moest Tommy aan de boom binden, dan zou er niets met hem gebeuren.”

Stroomstootwapen

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe een agent een stroomstootwapen boven haalt en afvuurt op de vastgebonden hond. Daarna blijven de agenten rond de hond staan.

De advocate van de familie, Machteld Roethof, zegt dat later bleek dat de hond zwaar toegetakeld was. De viervoeter werd diezelfde nacht nog door een dierenarts onderzocht. Die kwam tot de conclusie dat Tommy zes keer getaserd was. De politieagenten die de hond naar de dierenarts brachten, verklaarden dat hij iemand aangevallen had en daarom getaserd moest worden.

Heftige foto’s

De foto’s van de hond op de bewuste hond zijn zeer heftig. De dochter van de familie, Cher, vertelde in een korte docu over het voorval: “Ik trof één bloedbad aan. Het was te gruwelijk voor woorden. Ze hebben doelbewust in het hoofd geschoten. Lange tijd was onzeker of de hond het zou overleven.”

Onjuiste melding

De advocate geeft nog mee dat de actie van de politie het gevolg was van een foute melding. Volgens Roethof had de man helemaal geen wapen maar een telefoon vast. De man werd die avond wel aangehouden.

Opgelet: de onderstaande video bevat heftige beelden.

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder