Connect with us

Economie

‘Arrestatieteam mishandelt hond Tommy op gruwelijke wijze’.

De Landelijke Eenheid van de politie stelde een onderzoek in naar de vermeende mishandeling van een hond in Duiven door een stel agenten. Het incident vond plaats in februari van dit jaar.

De hond werd bij de dierenarts in Zevenaar binnengebracht met vijf taserpijlen in zijn lijf en één in zijn oog. Verder had de hond ook afgebroken voortanden en een gebroken kaak. De viervoeter miste een voortand. Volgens de dierenarts was het beest brutaal geschopt.

Een arrestatieteam was die dag bij het huis in Duiven ter plaatse om de partner van het baasje van de hond aan te houden. De man zou iemand bedreigd hebben en zou gewapend zijn. Toen iemand naar buiten ging met de hond, moest die vastgezet worden. Vivian Damsté vertelde aan De Gelderlander: “Ik moest Tommy aan de boom binden, dan zou er niets met hem gebeuren.”

Stroomstootwapen

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe een agent een stroomstootwapen boven haalt en afvuurt op de vastgebonden hond. Daarna blijven de agenten rond de hond staan.

De advocate van de familie, Machteld Roethof, zegt dat later bleek dat de hond zwaar toegetakeld was. De viervoeter werd diezelfde nacht nog door een dierenarts onderzocht. Die kwam tot de conclusie dat Tommy zes keer getaserd was. De politieagenten die de hond naar de dierenarts brachten, verklaarden dat hij iemand aangevallen had en daarom getaserd moest worden.

Heftige foto’s

De foto’s van de hond op de bewuste hond zijn zeer heftig. De dochter van de familie, Cher, vertelde in een korte docu over het voorval: “Ik trof één bloedbad aan. Het was te gruwelijk voor woorden. Ze hebben doelbewust in het hoofd geschoten. Lange tijd was onzeker of de hond het zou overleven.”

Onjuiste melding

De advocate geeft nog mee dat de actie van de politie het gevolg was van een foute melding. Volgens Roethof had de man helemaal geen wapen maar een telefoon vast. De man werd die avond wel aangehouden.

Opgelet: de onderstaande video bevat heftige beelden.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending