-

Economie

‘Arrestatieteam mishandelt hond Tommy op gruwelijke wijze’.

De Landelijke Eenheid van de politie stelde een onderzoek in naar de vermeende mishandeling van een hond in Duiven door een stel agenten. Het incident vond plaats in februari van dit jaar.

De hond werd bij de dierenarts in Zevenaar binnengebracht met vijf taserpijlen in zijn lijf en één in zijn oog. Verder had de hond ook afgebroken voortanden en een gebroken kaak. De viervoeter miste een voortand. Volgens de dierenarts was het beest brutaal geschopt.

Een arrestatieteam was die dag bij het huis in Duiven ter plaatse om de partner van het baasje van de hond aan te houden. De man zou iemand bedreigd hebben en zou gewapend zijn. Toen iemand naar buiten ging met de hond, moest die vastgezet worden. Vivian Damsté vertelde aan De Gelderlander: “Ik moest Tommy aan de boom binden, dan zou er niets met hem gebeuren.”

Stroomstootwapen

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe een agent een stroomstootwapen boven haalt en afvuurt op de vastgebonden hond. Daarna blijven de agenten rond de hond staan.

De advocate van de familie, Machteld Roethof, zegt dat later bleek dat de hond zwaar toegetakeld was. De viervoeter werd diezelfde nacht nog door een dierenarts onderzocht. Die kwam tot de conclusie dat Tommy zes keer getaserd was. De politieagenten die de hond naar de dierenarts brachten, verklaarden dat hij iemand aangevallen had en daarom getaserd moest worden.

Heftige foto’s

De foto’s van de hond op de bewuste hond zijn zeer heftig. De dochter van de familie, Cher, vertelde in een korte docu over het voorval: “Ik trof één bloedbad aan. Het was te gruwelijk voor woorden. Ze hebben doelbewust in het hoofd geschoten. Lange tijd was onzeker of de hond het zou overleven.”

Onjuiste melding

De advocate geeft nog mee dat de actie van de politie het gevolg was van een foute melding. Volgens Roethof had de man helemaal geen wapen maar een telefoon vast. De man werd die avond wel aangehouden.

Opgelet: de onderstaande video bevat heftige beelden.

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder