-

Economie

Humberto Tan blokkeert honderden volgers wegens racisme.

Via de sociale media meldt Humberto Tan dat hij honderden volgers blokkeerde en verwijderde wegens racistische uitlatingen. De presentator geeft zijn mening over de fatale aanhouding van de zwarte Amerikaan George Floyd.

Humberto Tan schreef: “Waarom zou je mij in hemelsnaam willen volgen als je me toch ‘altijd al een k….neger’ hebt gevonden. Block, daag en tot nooit meer ziens.”

De presentator zegt dat hij privéberichtjes kreeg ‘waar de honden geen brood van lusten’. Humberto hoopt dat de geblokkeerde gebruikers voorgoed wegblijven. Hij vindt dat het hoog tijd is dat we met zijn allen een gesprek voeren. “Want hoe maken we onze samenleving samen mooier?”, besluit de presentator.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Deze week is voor mij vooral de week van het nieuws van de brutale dood van George Floyd. De aanklacht tegen hoofdverdachte Chauviin is verzwaard: 2nd degree murder. De drie andere agenten worden aangeklaagd voor medeplichtigheid. Maar daarom lach ik niet op deze foto. Ik lach omdat ik in korte tijd een paar honderd volgers ben kwijtgeraakt hier op Instagram. Met daaraan gekoppeld DM berichten waar de honden geen brood van lusten. Ik hoop ook dat ze wegblijven want waarom zou je mij in hemelsnaam willen volgen als je me toch “altijd al een k….neger” hebt gevonden. #block, daag en tot nooit meer ziens. Ondertussen hebben we met zn allen een gesprek te voeren Want hoe maken we onze samenleving SAMEN mooier? Laat dat één van de inzichten zijn van deze week. Get up stand up, get up for your rights….

Een bericht gedeeld door Humberto Tan (@humbertotan) op

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder