Connect with us

Economie

Humberto Tan blokkeert honderden volgers wegens racisme.

Via de sociale media meldt Humberto Tan dat hij honderden volgers blokkeerde en verwijderde wegens racistische uitlatingen. De presentator geeft zijn mening over de fatale aanhouding van de zwarte Amerikaan George Floyd.

Humberto Tan schreef: “Waarom zou je mij in hemelsnaam willen volgen als je me toch ‘altijd al een k….neger’ hebt gevonden. Block, daag en tot nooit meer ziens.”

De presentator zegt dat hij privéberichtjes kreeg ‘waar de honden geen brood van lusten’. Humberto hoopt dat de geblokkeerde gebruikers voorgoed wegblijven. Hij vindt dat het hoog tijd is dat we met zijn allen een gesprek voeren. “Want hoe maken we onze samenleving samen mooier?”, besluit de presentator.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Deze week is voor mij vooral de week van het nieuws van de brutale dood van George Floyd. De aanklacht tegen hoofdverdachte Chauviin is verzwaard: 2nd degree murder. De drie andere agenten worden aangeklaagd voor medeplichtigheid. Maar daarom lach ik niet op deze foto. Ik lach omdat ik in korte tijd een paar honderd volgers ben kwijtgeraakt hier op Instagram. Met daaraan gekoppeld DM berichten waar de honden geen brood van lusten. Ik hoop ook dat ze wegblijven want waarom zou je mij in hemelsnaam willen volgen als je me toch “altijd al een k….neger” hebt gevonden. #block, daag en tot nooit meer ziens. Ondertussen hebben we met zn allen een gesprek te voeren Want hoe maken we onze samenleving SAMEN mooier? Laat dat één van de inzichten zijn van deze week. Get up stand up, get up for your rights….

Een bericht gedeeld door Humberto Tan (@humbertotan) op