Connect with us

Economie

Brandweer helpt te water geraakte koe bevallen in gracht.

Brandweerman Rene Gilling wist niet wat hij zag toen hij donderdagochtend ter plaatse kwam in Spierdijk na een melding over een dier in nood. Gilling vertelde: “Dit is gewoon uniek!” Een hoogdrachtige koe was te water geraakt in een sloot.

De brandweerlieden en twee toegesnelde boeren hielpen de koe ter plaatse bevallen. De koe werd met een touw aan de voorkant in bedwang gehouden, terwijl de poten van het kalfje achteraan werden verbonden.

Dan is het nog een kwestie van seconden. De redders trekken het kalfje in één ruk op het droge. Na de bevalling werd ook de moederkoe uit het water gehaald. Arie Dekker, een van de toegesnelde boeren, gaf aanwijzingen. Gilling zei: “Die zei: gelijk doortrekken. Toen het kalf op de kant lag, hebben we alleen nog het slijm uit zijn bek gehaald.”

Je kunt de beelden bekijken via NH Nieuws!