Connect with us

Diertjes

Hondenhater gooit gebakken spons op uitlaatveldje.

Op een uitlaatveldje voor honden in Berkel en Rodenrijs is een gebakken spons gevonden. Dieren zien het als een lekkernij omdat het in olie werd gebakken. Dit kan echter levensgevaarlijk zijn voor je hond!

Het object werd aangetroffen op 8 juni, maar nu bevestigde een dierenarts dat het ook daadwerkelijk om gebakken spons gaat. In de meeste gevallen gaat het echter om zwerfafval.

Opzettelijk

De vondst is heel zorgwekkend. Dat betekent immers dat iemand de spons bewust bakte in olie of boter, zodat honden het zouden opeten.

Dit kan dodelijk zijn. Nadat de honden het hebben opgegeten, zet de spons uit in de darm. Dat kan leiden tot een verstopping. Wijkagent Annemiek Roos vraagt mensen die ook gebakken sponsen vonden om dit te melden.

Operatie

Volgens het Medisch Centrum voor Dieren komt het gelukkig zelden voor dat er gebakken spons wordt gevonden in de darmen van dieren. Het dier zal meestal gaan overgeven wanneer het toch gegeten wordt.

Het Medisch Centrum legt uit dat dieren binnen een dag al ziek worden wanneer de verstopping in het begin van de darm zit. Verstoppingen verder in de darm, of in de dikke darm, zorgen ervoor dat het huisdier minder snel verslechtert.

Wanneer het object de darm echt afsluit, baat alleen een operatie uitkomst.