-

Economie

Paard komt om van uitputting na trekken koets voor toeristen in verschroeiende hitte.

In Italië is heel wat ophef ontstaan nadat woensdag een paard overleed aan de gevolgen van de hitte. Iedereen weet dat je tijdens een hittegolf genoeg moet drinken en op de warmste momenten van de dag in de schaduw moet blijven. Dit advies geldt ook voor dieren. Maar bij het Paleis van Caserta moesten de paarden gewoon verder werken.

Bij het zien van deze foto’s van dit paard, kookt ons bloed van woede. Volgens La Vanguardia was het paard om en bij de tien jaar oud. Het edele dier overleed woensdag rond 13 uur in de omgeving van het Paleis van Caserta in Napels.

De temperaturen waren in de schaduw opgelopen tot meer dan 36 graden. Uiteraard was het in de blakende zon nog warmer. Maar toch werden de paarden gedwongen om verder te werken.

Getuigen vertellen dat het paard plotseling in elkaar zakte. Hij overleed ter plaatse. De Italiaanse autoriteiten startten een onderzoek en er zal een autopsie uitgevoerd worden. De paarden moeten voorlopig geen koetsen met toeristen meer trekken.

Op heel wat plaatsen zijn koetsen met paarden een populaire toeristische attractie. Maar voor de dieren is dit geen pretje, zeker niet bij een hittegolf.

Het kan niet zijn dat paarden moeten lijden voor het vermaak van mensen. Er zijn toch genoeg alternatieven? Dit moet stoppen!

Economie

We zongen allemaal de liedjes van deze muzieklegende, nu verpletterd van ellende en pijn

Phil Collins, een naam die synoniem staat voor muzikaal genie, heeft zijn leven gewijd aan het creëren van melodieën en ritmes die de essentie van meerdere generaties hebben gevangen.

 

Nu, op 70-jarige leeftijd, staat deze iconische figuur voor een bitterzoete symfonie van het leven zelf. Na een leven vol muzikale triomfen en persoonlijke opofferingen, realiseert Collins zich nu dat zijn lichaam niet langer de last kan dragen die zijn passie vereist.

Deze ontwikkeling markeert niet alleen een keerpunt in zijn leven maar ook een significant moment in de muziekgeschiedenis.

Tijdens een emotioneel interview met BBC Breakfast, uitgezonden op een rustige donderdagochtend, deelde Collins een diep persoonlijke strijd die velen verrassend vonden.

“Ik kan nauwelijks een stok in deze hand vasthouden,” onthulde hij, zijn stem doordrenkt van een mengeling van frustratie en berusting. Deze openbaring biedt een zeldzaam kijkje in de fysieke tol die decennia van onophoudelijke muzikale toewijding hebben geëist.

Het meest hartverscheurende aspect van deze situatie is misschien wel zijn uitgesproken verlangen om zij aan zij met zijn zoon te presteren, een droom die nu onbereikbaar lijkt.

De muzikale odyssee van Phil Collins is een verhaal van ongekende prestaties, van zijn solocarrière tot zijn onvergetelijke tijd met Genesis. Zijn stem en drumtalent hebben hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder meerdere Grammy Awards.

De aankondiging van de “The Final Domino?” tour, een evenement dat werd uitgesteld door de wereldwijde pandemie, beloofde fans een laatste gelegenheid om de magische samenwerking tussen Collins en Genesis te ervaren. De onthulling van zijn gezondheidsproblemen geeft echter aan dat zelfs legendes hun grenzen hebben.

Een van de meest symbolische momenten in deze saga is de overdracht van het drumstokje aan Nic, Collins’ zoon, die de drumverantwoordelijkheden op zich nam tijdens de tour.

Deze actie, hoewel emotioneel beladen, benadrukt de cyclische aard van het leven en muziek; de fakkel wordt doorgegeven, zelfs als de oorspronkelijke houders moeten terugtreden.

De reis van Phil Collins wordt niet alleen gekenmerkt door professionele successen maar ook door persoonlijke uitdagingen. Zijn scheiding van Orianne Cevey, gevolgd door een tumultueus en openbaar schandaal, heeft ongetwijfeld extra stress en verdriet veroorzaakt.

De emotionele en financiële gevolgen van deze periode in zijn leven hebben een extra dimensie toegevoegd aan zijn strijd, waardoor zijn beslissing om terug te treden uit de muziekwereld nog complexer wordt.

Terwijl we getuige zijn van het einde van Phil Collins’ actieve muzikale carrière, is het duidelijk dat zijn invloed verre van afneemt.

Zijn muziek, die de soundtrack van zoveel levens heeft gevormd, zal blijven bestaan, een testament aan zijn ongelooflijke talent en toewijding. Collins’ verhaal is er een van ongekende successen en menselijke kwetsbaarheid, een herinnering aan de prijs van artistieke grootsheid.

Lees verder