Connect with us

Economie

Paard komt om van uitputting na trekken koets voor toeristen in verschroeiende hitte.

In Italië is heel wat ophef ontstaan nadat woensdag een paard overleed aan de gevolgen van de hitte. Iedereen weet dat je tijdens een hittegolf genoeg moet drinken en op de warmste momenten van de dag in de schaduw moet blijven. Dit advies geldt ook voor dieren. Maar bij het Paleis van Caserta moesten de paarden gewoon verder werken.

Bij het zien van deze foto’s van dit paard, kookt ons bloed van woede. Volgens La Vanguardia was het paard om en bij de tien jaar oud. Het edele dier overleed woensdag rond 13 uur in de omgeving van het Paleis van Caserta in Napels.

De temperaturen waren in de schaduw opgelopen tot meer dan 36 graden. Uiteraard was het in de blakende zon nog warmer. Maar toch werden de paarden gedwongen om verder te werken.

Getuigen vertellen dat het paard plotseling in elkaar zakte. Hij overleed ter plaatse. De Italiaanse autoriteiten startten een onderzoek en er zal een autopsie uitgevoerd worden. De paarden moeten voorlopig geen koetsen met toeristen meer trekken.

Op heel wat plaatsen zijn koetsen met paarden een populaire toeristische attractie. Maar voor de dieren is dit geen pretje, zeker niet bij een hittegolf.

Het kan niet zijn dat paarden moeten lijden voor het vermaak van mensen. Er zijn toch genoeg alternatieven? Dit moet stoppen!