Connect with us

Diertjes

Hond weigert te wijken van zijde stervende baasje – ze overlijden enkele uren na elkaar.

Honden zijn de beste vriend van de mens en dat wordt niet zomaar gezegd. Mensen die gezegend zijn met een hond weten dit maar al te goed. Voor de twijfelaars hebben we dit wondermooie verhaal over de eeuwige trouw van een viervoeter.

Daniel Hove en zijn geliefde puppy waren tot op het allerlaatste moment samen. Ze overleden binnen enkele uren na elkaar.

Daniel was in dienst bij de Amerikaanse luchtmacht en werkte jaren als brandweerman. Door zijn werk werd hij vaak geconfronteerd met moeilijke en gevaarlijke situaties. Maar zijn meest angstaanjagende moment was het ogenblik waarop hij de diagnose kreeg van alvleesklierkanker.

Zijn familie steunde hem door dik en dun, maar er was nog iemand die hem zo mogelijk nog meer steunde. Zijn trouwe hond Gunner wilde gewoon niet van zijn zijde wijken.

De 11-jarige labrador lag dag en nacht naast hem. De hond kreeg in het ziekenhuis een speciaal bed zodat hij altijd bij Daniel kon zijn.

Na verloop van tijd begon de toestand van Daniel zienderogen te verslechteren en ook de hond werd zieker.

Gunner verslechterde zo tot op het punt dat zijn familie de hartverscheurende beslissing moest nemen om hem te laten inslapen.

De dochter van Daniel, Heather, vertelde: “Als mijn vader boos was, was de hond boos, als mijn vader rusteloos was, was de hond rusteloos. Als papa niet meer reageerde, reageerde ook de hond niet meer.”

Daniel overleed enkele uren nadat Gunner zijn laatste adem had uitgeblazen.

Heather vervolgt: “Gunner kan niet zonder papa leven, ik denk dat hij ervoor heeft gekozen om met hem mee te gaan.”

Dit verhaal is ontzettend droevig, maar tegelijk ook mooi. Het herinnert ons nog maar eens aan de diepe band tussen mens en hond.

Deel dit bericht met alle hondenliefhebbers die je kent!