-

Diertjes

Hond in brandende zon vastgebonden aan paal in Wijchen.

Afgelopen weekend zorgde een foto van de hond Lemmy voor heel wat ophef. Iedereen vroeg zich af wie deze grijze mastiff in de brandende zon aan een paal in Wijchen had vastgebonden? Nu blijkt dat het om een goede daad ging.

De dierenambulance legt uit dat Lemmy graag een wandelingetje maakt. Dat was ook zondag het geval. Bezorgde omstanders zagen het dier en bonden hem vast aan een paal om te voorkomen dat hij onder een auto zou lopen.

Alleen werd het goedbedoelde gebaar niet meteen aan de dierenbescherming gemeld.

Gedumpte hond?

Andere voorbijgangers die het dier aan de paal vastgebonden zagen, dachten dan weer dat hij gedumpt was. Daarom verwittigden ze de Dierenambulance Maasland. De medewerkers onderzochten de chip maar konden het baasje niet meteen vinden. De eigenaar was ondertussen ook op zoek naar Lemmy.

Gelukkig kent het verhaal een happy end. Uiteindelijk konden Lemmy en zijn eigenaar met elkaar herenigd worden. Het baasje verduidelijkt dat Lemmy een avontuurlijke viervoeter is die er graag op z’n eentje op uit trekt. Hij keert normaal altijd terug. Deze keer had hij gewoon een kleine omweg genomen!

Diertjes

Dashcam beelden laten zien hoe koe midden op de snelweg uit rijdende veewagen valt

Een schokkende dashcam-video toont hoe een koe plotseling midden op de snelweg valt nadat het arme dier uit een veewagen is gev*llen.

De koe glijdt over het asfalt en gelukkig wordt het niet geraakt door andere weggebruikers. De p0litie reageerde snel en slaagde erin om het onfortuinlijke dier te vangen.

De beelden zijn onwerkelijk en confronterend. Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van het feit dat koeien uiteindelijk voor vleesproductie worden gebruikt, denken ze meestal niet na over het transportproces. Deze koeien worden in grote veewagens bij de boer opgehaald en naar sl*chthuizen vervoerd.

Het is begrijpelijk dat veel mensen zich niet realiseren dat koeien over de weg worden vervoerd in veewagens.

Daarom is het des te schokkender wanneer er plotseling een gigantische koe opduikt op de snelweg.

Het dier is duidelijk van een veewagen gev*llen en glijdt over het asfalt. Gelukkig kon een vrachtwagen die achter de veewagen reed, het dier op tijd ontwijken. Ook andere weggebruikers waren alert en konden op tijd remmen.

Het is niet helemaal duidelijk hoe dit 0ngeluk heeft kunnen gebeuren, maar er wordt vermoed dat de koe door de onderkant van de veewagen is gev*llen.

Het lijkt erop dat de veewagen het begaf, waardoor de koe op het wegdek terechtkwam. Toen de veewagen uiteindelijk tot stilstand kwam, bleek er nog een koe op de snelweg te staan. Hoe dit dier daar terechtkwam, is ook niet helemaal helder.

De bestuurder van de auto met de dashcam, genaamd Kevin, was geschr0kken door het incident.

Hij zag hoe de vrachtwagen voor hem uitweek, en besefte dat hij ook alert moest zijn.

In de video is duidelijk te zien hoe hectisch en geva*rlijk het kan zijn op de snelweg tijdens zo’n onverwachte situatie.

Met een snelheid van 100 kilometer per uur is er weinig ruimte om plotselinge stuurbewegingen te maken.

De beelden zijn hieronder te bekijken, evenals foto’s van de koe. Het voorval dient als een herinnering aan de complexiteit en gev*ren van het vervoeren van vee over de weg.

Lees verder