Connect with us

Diertjes

Hond in brandende zon vastgebonden aan paal in Wijchen.

Afgelopen weekend zorgde een foto van de hond Lemmy voor heel wat ophef. Iedereen vroeg zich af wie deze grijze mastiff in de brandende zon aan een paal in Wijchen had vastgebonden? Nu blijkt dat het om een goede daad ging.

De dierenambulance legt uit dat Lemmy graag een wandelingetje maakt. Dat was ook zondag het geval. Bezorgde omstanders zagen het dier en bonden hem vast aan een paal om te voorkomen dat hij onder een auto zou lopen.

Alleen werd het goedbedoelde gebaar niet meteen aan de dierenbescherming gemeld.

Gedumpte hond?

Andere voorbijgangers die het dier aan de paal vastgebonden zagen, dachten dan weer dat hij gedumpt was. Daarom verwittigden ze de Dierenambulance Maasland. De medewerkers onderzochten de chip maar konden het baasje niet meteen vinden. De eigenaar was ondertussen ook op zoek naar Lemmy.

Gelukkig kent het verhaal een happy end. Uiteindelijk konden Lemmy en zijn eigenaar met elkaar herenigd worden. Het baasje verduidelijkt dat Lemmy een avontuurlijke viervoeter is die er graag op z’n eentje op uit trekt. Hij keert normaal altijd terug. Deze keer had hij gewoon een kleine omweg genomen!