Connect with us

Economie

Hier komt de eerste hittegolf: kans op temperaturen van ruim dertig graden.

Komende week kregen we pas echt zomers en heet weer. Omdat de wind naar het oosten tot zuidoosten draait, wordt er warmere lucht aangevoerd. Dat betekent dat het kwik stijgt tot boven de 25 graden. Vanaf dinsdag kan het in het zuiden oosten dan ook tropisch warm worden met meer dan 30 graden. We zouden zomaar lokaal al de eerste hittegolf kunnen krijgen. De kans daarop is vijftig procent.

Dat is toch de weersverwachting van Weeronline. De hogere temperaturen hebben we te danken aan het feit dat de wind naar het oosten tot zuidoosten draait. Het kwik schiet vanaf dinsdag flink omhoog met veel zon. Dinsdag schommelen de maximum temperaturen tussen 23 en 25 graden.

Kans op hittegolf

Woensdag wordt het nog warmer en mogen we ons opmaken voor de eerste tropische waarden. Vooral in het oosten, zuidoosten en zuiden van het land is de kans groot dat de temperaturen de 30 graden zullen overschrijden. Maar ook in de rest van Nederland is het heel zonnig met temperaturen rond de 25 graden en meer.

Momenteel is de kans op een regionale hittegolf vijftig procent. De kans op een hittegolf is het grootst in Limburg, de Achterhoek en in Noord-Brabant.