-

Economie

Hier komt de eerste hittegolf: kans op temperaturen van ruim dertig graden.

Komende week kregen we pas echt zomers en heet weer. Omdat de wind naar het oosten tot zuidoosten draait, wordt er warmere lucht aangevoerd. Dat betekent dat het kwik stijgt tot boven de 25 graden. Vanaf dinsdag kan het in het zuiden oosten dan ook tropisch warm worden met meer dan 30 graden. We zouden zomaar lokaal al de eerste hittegolf kunnen krijgen. De kans daarop is vijftig procent.

Dat is toch de weersverwachting van Weeronline. De hogere temperaturen hebben we te danken aan het feit dat de wind naar het oosten tot zuidoosten draait. Het kwik schiet vanaf dinsdag flink omhoog met veel zon. Dinsdag schommelen de maximum temperaturen tussen 23 en 25 graden.

Kans op hittegolf

Woensdag wordt het nog warmer en mogen we ons opmaken voor de eerste tropische waarden. Vooral in het oosten, zuidoosten en zuiden van het land is de kans groot dat de temperaturen de 30 graden zullen overschrijden. Maar ook in de rest van Nederland is het heel zonnig met temperaturen rond de 25 graden en meer.

Momenteel is de kans op een regionale hittegolf vijftig procent. De kans op een hittegolf is het grootst in Limburg, de Achterhoek en in Noord-Brabant.

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder