Connect with us

Economie

Giraf houdt stand na vijf uur durende leeuwenaanval.

Op de social media circuleert een opmerkelijke video van een troep leeuwen die een giraf aanvalt, want we kunnen er allemaal iets van leren. De beelden leren ons een belangrijke les over vastberadenheid en doorzettingsvermogen.

De video is wellicht gemaakt door toeristen in het Kruger Nationaal Park in Zuid-Afrika. De troep leeuwen viel de giraf aan, maar het dier weigerde zich gewonnen te geven. Terwijl een van de leeuwen op zijn rug klom, beten andere leeuwen zich vast in zijn been.

Na een tijdje stapt de giraf rustig verder, terwijl de leeuwen zich aan hem vastklampen. De giraf zou de vijf uur durende aanval gewoon uitzweten. Uiteindelijk gaven de leeuwen zich gewonnen en dropen zonder maaltijd af.

Naveed Trumboo schreef op Twitter bij de video: “Een les in vastberadenheid. Er zijn er velen die je naar omlaag proberen te halen. (…) Hier slaagde een giraf erin om vijf uur overeind te blijven toen het aangevallen werd. Uiteindelijk moesten de leeuwen het opgeven.”