-

Economie

Genderneutrale urinoirs in Amsterdams stadhuis zorgen voor deining op sociale media.

In een poging om inclusief te zijn, stelde de stad Amsterdam de urinoirs in het stadhuis ook open voor vrouwen. Op die manier zijn de urinoirs nu genderneutraal.

Boven de urinoirs hangt nu een bordje dat ze ook door vrouwen gebruikt mogen worden. Forum duo-raadslid Adrien de Boer vindt het niet meteen een geslaagde actie en reageerde nogal verontwaardigd op Twitter.

De Boer schreef: “Het is misschien tijdelijk, maar ik vond het te grappig.” Het raadslid voegt eraan toe dat hij nog geen vrouwen zag met plastuit. Hij vervolgt: “Ik denk dat vrouwen overslaan.”

Boven de bakken hangt ook nog de waarschuwing: “Geen papier in urinoir gooien.”

De tweet veroorzaakt heel wat deining. Heel wat social mediagebruikers vinden het doorgeslagen. Een twitteraar meent: “Eens kijken of de schoonmakers dit leuk gaan vinden.” Iemand anders oordeelde dan weer: “Het geld is op maar gelukkig is dit geregeld.”

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder