-

Economie

Genderneutrale urinoirs in Amsterdams stadhuis zorgen voor deining op sociale media.

In een poging om inclusief te zijn, stelde de stad Amsterdam de urinoirs in het stadhuis ook open voor vrouwen. Op die manier zijn de urinoirs nu genderneutraal.

Boven de urinoirs hangt nu een bordje dat ze ook door vrouwen gebruikt mogen worden. Forum duo-raadslid Adrien de Boer vindt het niet meteen een geslaagde actie en reageerde nogal verontwaardigd op Twitter.

De Boer schreef: “Het is misschien tijdelijk, maar ik vond het te grappig.” Het raadslid voegt eraan toe dat hij nog geen vrouwen zag met plastuit. Hij vervolgt: “Ik denk dat vrouwen overslaan.”

Boven de bakken hangt ook nog de waarschuwing: “Geen papier in urinoir gooien.”

De tweet veroorzaakt heel wat deining. Heel wat social mediagebruikers vinden het doorgeslagen. Een twitteraar meent: “Eens kijken of de schoonmakers dit leuk gaan vinden.” Iemand anders oordeelde dan weer: “Het geld is op maar gelukkig is dit geregeld.”

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder