Connect with us

Economie

Restaurant lanceert geniaal concept om regels te omzeilen: ‘camper dining’.

Al even eenvoudig als geniaal!

De horeca is wellicht een van de sectoren die het zwaarst getroffen is door de wereldwijde Covid-19 pandemie. Nu bedacht de uitbater van restaurant Vlaar in ’s Graveland een geniaal concept om toch een beetje geld in het bakje te krijgen.

Arlo Vlaar plaatste tien campers voor de deur van zijn restaurant, waar klanten in alle rust en veiligheid kunnen genieten van een maaltijd. De restauranteigenaar legde uit: “Restaurants en terrassen zijn dicht, maar hotels mogen open.” Daarom kwam Vlaar op het idee om de regels te omzeilen door campers te verhuren. De klanten ondertekenen een contract waarmee ze drie uur eigenaar worden van een camper. En daar mag je gewoon aan huis leveren, legt Vlaar uit.

Camper dining

En het idee was een klinkend succes. Het afgelopen Moederdagweekend was het drummen voor een tafeltje. Vlaar vertelt: “Het concept camper dining sloeg gigantisch aan, ik heb maar liefst 116 couverts weggezet. Het was geweldig om weer even echt dat horecabloed te voelen stromen en mensen blij te maken. Iedereen stond te juichen en genoot van het viergangenmenu dat we uitserveerden.”

Vlaar legde uit dat het aantal personen verschilde per camper. Soms waren dat er vijf als er een gezin kwam. Die kunnen dan gewoon dicht bij elkaar zitten. Als gevolg van de anderhalve meter regel ging het echter vaak om twee personen. Vlaar laat weten dat het concept naar meer smaakt.