Connect with us

Economie

Fernando Ricksen snoof en dronk ondanks slepende ziekte.

Binnenkort komt auteur Vincent de Vries met zijn nieuwe boek ‘De Finale Strijd’ over voetballer Fernando Ricksen en de ziekte ALS. De schrijver lichtte alvast een tipje van de sluier. Hij onthulde aan het AD dat Fernando ondanks zijn ziekte gewoon verder verdovende middelen bleef gebruiken.

Cocaïne en alcohol

De Vries vertelde: “Tja, eigenlijk is dat nooit opgehouden met Fernando. Ik mag de conclusie wel trekken dat hij naast ALS ook ADHD had en verslaafd was. Ik kwam er op een gegeven moment bijvoorbeeld achter dat hij weer cocaïne snoof en dronk op het moment dat hij al een jaar ALS had.”

Het was bekend dat de voetballer eerder al kampte met een verslaving. Maar voordat hij de ziekte kreeg was hij al een tijd clean. De ziekte leidde er echter toe dat Fernando opnieuw herviel in oude gewoontes. Fernando stopte pas met cocaïne toen hij fysiek niet meer in staat was om te snuiven. De Vries onthulde: “Hij heeft nog wel een tijd geblowd, gedronken en wietdruppels geslikt.”

De oud-voetballer overleed op 18 september 2019 in een verzorgingstehuis in de omgeving van Glasgow. Toen hij in 2013 de diagnose kreeg, hadden de dokters hem gezegd dat hij nog vier maanden te leven had. Fernando zou uiteindelijk pas zes jaar na de diagnose overlijden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

A true champion. Come on boys let’s do this, this weekend! #rangers #rfc #glasgowrangers #rangersfamily #fernandoricksenfoundation #fernandoricksen

Een bericht gedeeld door The Bears Den (@thebearsdenmerch) op