-

Economie

Fernando Ricksen snoof en dronk ondanks slepende ziekte.

Binnenkort komt auteur Vincent de Vries met zijn nieuwe boek ‘De Finale Strijd’ over voetballer Fernando Ricksen en de ziekte ALS. De schrijver lichtte alvast een tipje van de sluier. Hij onthulde aan het AD dat Fernando ondanks zijn ziekte gewoon verder verdovende middelen bleef gebruiken.

Cocaïne en alcohol

De Vries vertelde: “Tja, eigenlijk is dat nooit opgehouden met Fernando. Ik mag de conclusie wel trekken dat hij naast ALS ook ADHD had en verslaafd was. Ik kwam er op een gegeven moment bijvoorbeeld achter dat hij weer cocaïne snoof en dronk op het moment dat hij al een jaar ALS had.”

Het was bekend dat de voetballer eerder al kampte met een verslaving. Maar voordat hij de ziekte kreeg was hij al een tijd clean. De ziekte leidde er echter toe dat Fernando opnieuw herviel in oude gewoontes. Fernando stopte pas met cocaïne toen hij fysiek niet meer in staat was om te snuiven. De Vries onthulde: “Hij heeft nog wel een tijd geblowd, gedronken en wietdruppels geslikt.”

De oud-voetballer overleed op 18 september 2019 in een verzorgingstehuis in de omgeving van Glasgow. Toen hij in 2013 de diagnose kreeg, hadden de dokters hem gezegd dat hij nog vier maanden te leven had. Fernando zou uiteindelijk pas zes jaar na de diagnose overlijden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

A true champion. Come on boys let’s do this, this weekend! #rangers #rfc #glasgowrangers #rangersfamily #fernandoricksenfoundation #fernandoricksen

Een bericht gedeeld door The Bears Den (@thebearsdenmerch) op

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder