Connect with us

Economie

De meeste volwassenen kunnen dit raadseltje voor kinderen niet oplossen.

Toen we nog naar school gingen, brachten we het grootste deel van onze tijd door met het oplossen van problemen. Je moest een beetje inspanning leveren om goede resultaten te halen. En in ruil daarvoor hebben je hersenen zich ontwikkeld tot wat nu je belangrijkste instrument is.

Als volwassene is het minstens even belangrijk om je brein in vorm te houden. Na het oplossen van enkele hersenkrakers voel je je altijd scherper en frisser!

Online zijn er tal van uitdagingen voor je hersenen te vinden. Het aanbod is erg divers. Er is voor ieder wat wils.

Een probleem voor kinderen

Heel wat mensen breken zich het hoofd over de puzzel van vandaag, ook al is het eigenlijk een vraagstuk voor kinderen.

Het is belangrijk om je zintuigen aan te scherpen en je hersenen aan het werk te zetten. Het helpt je ontspannen en zo ontsnap je even aan de dagelijkse stress en sleur.

Wellicht moet je even terugdenken aan je schooltijd om dit raadsel op te lossen.

Wat is het antwoord?

Hieronder zie je de uitdaging. We zien een prent met een wiskundige puzzel.

Weet jij het juiste antwoord?

Kijk goed naar de details zodat je niets over het hoofd ziet.

Hieronder geven we het antwoord weg.

Dit is het juiste antwoord

Heb jij al een antwoord klaar? Hieronder geven we een beetje uitleg.

Het juiste antwoord is 16.

Had je 17 als antwoord? Dan maakte je een vergissing die heel wat mensen maken.

Laten we de prent wat van dichterbij bekijken.

De schoenen zijn 10. Daar is iedereen het mee eens.

Dan gaan we naar de katten met een fluitje om hun nek, die zijn 5 waard. Zie je waar we naartoe gaan?

De fluitjes zijn elk 2 waard.

De meeste mensen zien dit belangrijk detail over het hoofd. De laatste kat heeft geen fluitje om, dus die is slechts 3 waard.

Dat betekent dat de kat 3 is en het fluitje 2.

Dan hebben we de waarde van de drie dingen: de schoenen zijn 10, de kat 3 en het fluitje 2.

Dan komen we uit op de vergelijking: 10 + 3 x 2.

In dat geval moet je altijd eerst vermenigvuldigen, zo krijg je:

10 + 6 = 16.

Slim, toch? De kleine details maken iets dat op het eerste zicht simpel lijkt, toch moeilijk. Had jij het goed?

Deel dit met je vrienden om ook hen uit te dagen!

Lees verder

Economie

Breaking: “André Hazes met mes in rug gestoken”

Nog geen twee weken nadat André Hazes op Instagram zijn comeback aankondigde, zou hij volgens Yvonne Coldeweijer het land uit gevlucht zijn. Coldeweijer heeft zelfs het vermoeden dat de zanger weer naar de Verenigde Staten vertrokken is.

Coldeweijer, die vaak toch wel correct geïnformeerd is als het over de familie Hazes gaat, zou getipt zijn dat André in zak en as zit.

“Ik heb begrepen dat het weer niet zo goed gaat met André Hazes”, lezen we op de Instagram van Yvonne Coldeweijer.

“De mensen om hem heen die hij vertrouwde, hebben met de brief-gate zijn hele wereld op z’n kop gezet. Hij had nooit van zijn directe omgeving verwacht dat ze zijn vertrouwen zo zouden beschamen. Hij is het ff helemaal kwijt en is daarom even naar het buitenland vertrokken”, schrijft Coldeweijer op haar sociale media.

In het verleden genoot Coldeweijer over de toch wel vaak sappige verhalen over André Hazes. “Voor het eerst heb ik gewoon echt even te doen met André. Als zelfs je eigen familie een mes in je rug steekt, wie kun je dan uiteindelijk nog vertrouwen?”, gaat Coldeweijer verder.

Weet zij ondertussen met zekerheid van wie zij de bewuste brief van André gekregen heeft, maar wil zij die naam niet lossen? Dat zou kunnen. Maar mogelijk weet Yvonne zelf niet wie de afzender is en blijft het ook voor haar gissen.

Vanuit het Hazes-kamp is er nog geen reactie gekomen.

Lees verder

Economie

Foto’s gelekt van outfit Eva Jinek tijdens stapavondje: ‘Het verborgen leven van Eva Jinek!’

Eva Jinek heeft in de nieuwsbrief voor haar achterban laten weten een fraai avondje stappen achter de rug te hebben. Volgens critici doet de presentatrice dit om de spionnen van juicekanalen, zoals Yvonne Coldeweijer, voor te zijn. Eva beschrijft haar outfit: “Het is laat en koud, en we slenteren met een roedel vrouwen over de Zeedijk in Amsterdam.

Mijn buik zit propvol stokbrood en gesmolten kaas en genoeg bier om niet te voelen dat ik die middag iets te enthousiast – voor het eerst van mijn leven – aan curling heb gedaan. Ik had een dirndl aan. Je weet wel, zo’n Zuid-Duits-Oktoberfest-jurkje, met een schortje en strikken en genoeg decolleté om elke keer opnieuw te schrikken als ik mezelf in de spiegel zag. Ineens ben ik weer 23 en ik heb geen verantwoordelijkheden of zorgen. Niemand kijkt raar naar me (of ik kijk gewoon niet terug) en ik ben niet te houden.”

Eva Jinek heeft het bont gemaakt!

Ook op Instagram laat Eva haar achterban weten van haar outfit die avond: “De blauwroze rand die je ziet is van mijn eigen dirndl… Nooit geweten dat zo’n Zuid-Duits feestjurkje de beste outfit is aller tijden. Maar laten we een potje curling, kaasfondue en vooral m’n oude maten niet uitvlakken! Alles over to-feel lijstjes in plaats van to-do lijstjes en huilen van het lachen lees je in mijn nieuwste nieuwsbrief, die er morgenochtend uitgaat.” Het is nu natuurlijk wachten op de eerste kiekjes die binnen zullen komen bij de welbekende juicekanalen. Op Twitter fantaseren de mannen er alvast op los:

 

Lees verder

Economie

Net binnen: René van der Gijp van de buis gehaald

O nee! De Oranjewinter moest het zondag zonder René van der Gijp stellen. En niets ten nadele van de andere gasten, maar zonder René (en zijn lach) is het toch niet helemaal hetzelfde…

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn al jaren een episch trio. Het drietal is op dit moment dagelijks te zien in De Oranjewinter. Zondagavond ontbrak echter een van hen: René is ziek en besloot een avondje uit te rusten. Job Knoester werd opgetrommeld om René te vervangen. Maar dat bleek toch niet helemaal hetzelfde… Al is het alleen maar omdat René nooit een blad voor de mond neemt!

‘Chemie tussen Johan, René en Wilfred’

‘Niks ten nadele van jou, Job, maar het maakt wel verschil of René hier zit’, zo stelt vaste gast Hélène Hendriks. Job kan dat alleen maar beamen: ‘Dat is logisch, want dit hele programma draait om de chemie tussen Johan, René en Wilfred.’ Johan zoekt de verklaring echter in een andere hoek: ‘René die heeft iets waar alle cabaretiers jaloers op zijn: die heeft de lach aan zijn kont hangen. En dat heb je of dat heb je niet. Ik heb dat niet en Wilfred heeft dat zeker niet’, lacht hij. Hélène sluit het onderwerp daarna af: ‘Kom maar snel terug, René.’

Terugkeer

René schuift maandagavond weer aan bij de voetbaltalkshow De Oranjewinter, nadat hij zondag afwezig was omdat hij koorts had, bevestigt Talpa na een bericht op de website van het programma. Presentator Wilfred Genee liet in de uitzending weten dat Van der Gijp zich zaterdagavond al niet goed voelde. Job Knoester zit maandag weer aan tafel bij De Oranjewinter, maar dit keer als gast. De Oranjewinter is de tijdelijke vervanger van talkshow Vandaag Inside. Het WK voetbal in Qatar staat centraal in het SBS6-programma.

Lees verder
Advertisement

Trending