Connect with us

Economie

De meeste volwassenen kunnen dit raadseltje voor kinderen niet oplossen.

Toen we nog naar school gingen, brachten we het grootste deel van onze tijd door met het oplossen van problemen. Je moest een beetje inspanning leveren om goede resultaten te halen. En in ruil daarvoor hebben je hersenen zich ontwikkeld tot wat nu je belangrijkste instrument is.

Als volwassene is het minstens even belangrijk om je brein in vorm te houden. Na het oplossen van enkele hersenkrakers voel je je altijd scherper en frisser!

Online zijn er tal van uitdagingen voor je hersenen te vinden. Het aanbod is erg divers. Er is voor ieder wat wils.

Een probleem voor kinderen

Heel wat mensen breken zich het hoofd over de puzzel van vandaag, ook al is het eigenlijk een vraagstuk voor kinderen.

Het is belangrijk om je zintuigen aan te scherpen en je hersenen aan het werk te zetten. Het helpt je ontspannen en zo ontsnap je even aan de dagelijkse stress en sleur.

Wellicht moet je even terugdenken aan je schooltijd om dit raadsel op te lossen.

Wat is het antwoord?

Hieronder zie je de uitdaging. We zien een prent met een wiskundige puzzel.

Weet jij het juiste antwoord?

Kijk goed naar de details zodat je niets over het hoofd ziet.

Hieronder geven we het antwoord weg.

Dit is het juiste antwoord

Heb jij al een antwoord klaar? Hieronder geven we een beetje uitleg.

Het juiste antwoord is 16.

Had je 17 als antwoord? Dan maakte je een vergissing die heel wat mensen maken.

Laten we de prent wat van dichterbij bekijken.

De schoenen zijn 10. Daar is iedereen het mee eens.

Dan gaan we naar de katten met een fluitje om hun nek, die zijn 5 waard. Zie je waar we naartoe gaan?

De fluitjes zijn elk 2 waard.

De meeste mensen zien dit belangrijk detail over het hoofd. De laatste kat heeft geen fluitje om, dus die is slechts 3 waard.

Dat betekent dat de kat 3 is en het fluitje 2.

Dan hebben we de waarde van de drie dingen: de schoenen zijn 10, de kat 3 en het fluitje 2.

Dan komen we uit op de vergelijking: 10 + 3 x 2.

In dat geval moet je altijd eerst vermenigvuldigen, zo krijg je:

10 + 6 = 16.

Slim, toch? De kleine details maken iets dat op het eerste zicht simpel lijkt, toch moeilijk. Had jij het goed?

Deel dit met je vrienden om ook hen uit te dagen!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending