Connect with us

Economie

Omstanders nemen recht in eigen handen en bevrijden achtergelaten hond uit auto.

Alerte omstanders haalden maandag een hond uit een auto in Horst. De viervoeter zat in de kofferbak van de auto. De politie geeft de omstanders een pluim voor hun actie.

De auto stond op een parking bij de Witveldweg en stond gedeeltelijk in de zon. Hoewel er twee raampjes op een kier stonden, was er geen water voor de hond.

Getuigen zagen dat het dier zwaar aan het kwijlen en ademen was. De politie schreef op Instagram: “Ze twijfelden geen moment. Via het kiertje van een raam kon één getuige het portier openen en het beestje uit zijn benarde positie bevrijden. Hulde!”

De politie is daarna naar een dierenwinkel gebracht. Daar kreeg de hond water te drinken en kon hij verder afkoelen. De politie sloot hun bericht af: “De eigenaar kwam na een uur en drie kwartier toch maar eens kijken. Hij kan een proces-verbaal verwachten.”