-

Economie

Erica haalt snoeihaard uit naar Nadège: ‘Gewoon gelul!’

Het nieuws over het ontslag van huishoudster Nadège sloeg in als een bom. Nadège postte een verhit bericht op Facebook waarin ze de Meilandjes verwijt ongevoelig te zijn. De familie zou en onrechte beweren dat ze niets deed. De voormalig huishoudster onthulde ook dat de Meilandjes achter de schermen lang niet zo gezellig zijn. Nu slaat Erica Meiland terug.

Verhaal halen

Nadège kwam vrijdagochtend langs bij de familie om haar beklag te doen. Erica geeft aan dat het een zeer moeizaam gesprek was. De boze Nadège stond precies om kwart over acht bij de familie aan de deur. “Ze zei weer hetzelfde. Dat ze haar contract wil respecteren, dat dat moet in Frankrijk. Dat is gewoon gelul natuurlijk”, zei Erica.

Salaris

De familie had eerder besproken dat er geen werk is voor haar als huishoudhulp zo lang er geen werk is. Het salaris van de huishoudster wordt overigens gewoon doorbetaald. Erica vertelt over de mail die ze naar Nadège stuurde: “Daarin heb ik ook gezegd dat ze haar salaris gewoon nog krijgt. Ik heb eronder gezet, want het blijft natuurlijk lastig met die taal, dat ik het wel hoor als jij het anders begrepen hebt.”

Geen werk

Maar Nadège bleef bij haar standpunt. Daarover vertelde Erica: “Ze wil dus alleen maar de kamers en het petit déjeuner doen. Dus we zeiden: ja, dan blijft het toch gewoon zo. Dan hebben wij geen werk voor jou. Dus dan moet je gewoon maar thuisblijven. En je krijgt lekker betaald, dus ik zou zeggen: geniet ervan.”

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder