Connect with us

Diertjes

Eendennesten in Alphen vernield met stenen, moedereenden vluchten weg.

Personeel van de dierenambulance in Alpen aan den Rijn zijn razend. Een of meerdere dierenbeulen hebben er twee eendennesten verwoest door er zware stenen op te gooien.

In de nesten waren zopas acht pulletjes uitgekomen. Een medewerker van de dierenambulance schreef verontwaardigd op Facebook: “Wij kunnen met alle wil van de wereld niet begrijpen hoe iemand het in zijn kop haalt om zoiets te doen.”

Een van de pulletjes overleefde de laffe aanval niet en twee eieren waren nog aan het uitkomen. De moedereenden sloegen op de vlucht. Verderop vonden de dierenbeschermers nog twee eieren waar evenmin nog leven in zat.

Geen woorden

Het incident vond wellicht plaats dinsdagochtend rond 9:40 uur. De nesten werden aangetroffen in de Roerdompstraat ter hoogte van de Wielewaalstraat. Getuigen wordt gevraagd om zich te melden bij de dierenambulance. De medewerker sluit het bericht af: “We gaan er verder geen woorden aan vuil maken, het is denken wij wel duidelijk wat wij hiervan vinden.”