Connect with us

Economie

Duitse herder beseft dat ze bij de dierenarts zijn en hij is niet blij.

Sommige huisdieren vinden het helemaal niet erg om naar de dierenarts te gaan. Maar dat is eerder de uitzondering dan de regel. De meeste honden vinden het geen pretje om zich door de dierenarts te laten onderzoeken. Begrijpelijk, want niemand gaat echt graag naar de dokter. Soms is het echter gewoon nodig. Maar er is niemand die Enzo daarvan kan overtuigen.

De baasjes van Enzo, de familiehond, brachten hem naar de dierenarts. Honden weten hun gevoelens perfect te tonen. Wanneer ze iets willen of helemaal niet willen, dan laten ze dat merken ook! Ze kunnen misschien niet praten, maar ze hebben genoeg andere manieren om te communiceren.

Ze maken geluiden en hun lichaamstaal spreekt boekdelen. Zo had Enzo snel in het snuitje waar ze waren. En dat vond hij niet leuk!

De hond heeft allergieën en moest onderzocht worden. Aanvankelijk dacht hij nog dat ze naar het park gingen, maar dan besefte Enzo dat ze voor de dierenarts geparkeerd waren. Enzo bleef vriendelijk en rustig, maar liet zijn ongenoegen duidelijk blijken!

Enzo beweegt op en neer, kermt en hij lijkt zijn familie wel te smeken om toch maar niet te moeten uitstappen.

We hebben echt met Enzo te doen. Wat zou hij toch zo veel liever naar het hondenpark gaan of gaan wandelen. Uiteraard is het wel belangrijk om je dieren naar de dierenarts te brengen. Houden jouw huisdieren van de dierenarts? Hoe gedragen zij zich?

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending