Connect with us

Economie

Man die 37 jaar onschuldig achter de tralies zat, blaast jury van z’n sokken.

De jury van America’s Got Talent was diep onder de indruk van het zangtalent van Archie Williams (59). Maar ook zijn beklijvend verhaal roerde de mensen in de huiskamers tot tranen toe.

De man werd in 1983 ten onrechte veroordeeld voor een verkrachting. Williams werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, ondanks getuigenissen en forensisch bewijs van zijn onschuld. De getalenteerde zanger verklaarde: “Ik kon niet geloven dat het echt gebeurde. Ik wist dat ik onschuldig was. Maar als arme zwarte jongen had ik niet de financiële draagkracht om de strijd aan te gaan met de staat Louisiana.”

Onschuldig

In de jaren ’90 kreeg Williams de steun van het Innocence Project. Aan de hand van een vingerafdrukanalyse werd zijn onschuld vorig jaar definitief bewezen en werd de man eindelijk vrijgelaten.

Na zijn vrijlating slaagde Williams erin zijn grote droom waar te maken: deelnemen aan America’s Got Talent. Met zijn indrukwekkende cover van Don’t let the sun go down on me stootte hij met gemak door naar de volgende ronde.

Gewoon delen als ook jij zo onder de indruk bent!