Connect with us

Economie

Dronken bestuurder ramt trouwlimousine: agent doet gruwelijke ontdekking in wrak.

2 januari 2005 was een erg belangrijke dag in het leven van de zevenjarige Katie Flynn. Samen met haar jonge zusje Grace was ze een van de bloemenmeisjes op de bruiloft van haar tante Lisa. Meer dan 200 vrienden en familieleden hadden zich op een strand in Long Beach verzameld om Lisa en David elkaar het jawoord te zien geven.

De gasten keken verwonderd toe terwijl Katie en Grace met hun prachtige jurken en onschuldige glimlachen over het gangpad liepen. Maar niemand kon geweten hebben dat dit de laatste dag van het leven van de jonge Katie zou zijn.

Noodlot slaat toe

Na een lange dag vol liefde, feest en gelach, stapten de ouders van de bruid, Christopher en Denice, samen met haar zus, Jennifer, de echtgenoot van Jennifer, Neil, en hun twee jonge dochters, Katie en Grace, in de limousine die hen naar huis zou brengen.

“Ik herinner me nog dat ik in de limo keek en Kate afscheid zwaaide en ik dacht niet dat het het soort moment was waarop je iemand voor de laatste keer ziet”, vertelde de bruidegom David aan CNN.

De limousine verliet de bruiloft en reed de snelweg op. Ze hadden nooit kunnen weten dat de dronken 24-jarige Martin Heidgen eveneens onderweg was. Heidgen, die aan het spookrijden was, knalde frontaal op de limousine en veroorzaakte een verwoestend ongeluk.

Volgens de politieverslagen had Heidgen drie keer de toegelaten alcohollimiet in zijn bloed. Hij had minstens 14 drankjes genomen en reed tegen 110 km/u aan de verkeerde kant van de snelweg alvorens het catastrofale ongeluk zou plaatsvinden.

Imgur

De bestuurder van de limousine, de 59-jarige Stanley Rabinowitz, was op slag dood. De vader van de bruid, Christopher, brak zijn twee benen op verschillende plaatsen nadat hij op de vloer gegooid werd. Een been moest later geamputeerd worden. Zijn vrouw, Denise, was ook zwaargewond, en de kleine Grace zat vast in het wrak.

Ondanks het feit dat hij een gebroken nek had, probeerde Neil uit de auto te kruipen om hulp te zoeken. Ondertussen was Jennifer, die haar voet verwond had, wanhopig op zoek naar Katie, die op het ogenblik van de crash op de zijzetel had gezeten.

Dan zag Jennifer Flynn iets wat geen enkele moeder zou mogen zien – haar dochter Katie werd onthoofd door haar eigen veiligheidsgordel.

Een van de eerste hulpverleners die als eerste ter plaatse was, was Michael Tangney, de oom van de bruid en zelf politieagent. Hij had enkele uren eerder nog de bruiloft bijgewoond.

“Ik wandelde naar de achterkant van de limousine toen er een jongeman naar me toe kwam, en hij zei: ‘Ga er niet heen, het is erg.’”, zei Michael Tangney. “Ik opende de achterdeur van de limousine en besefte dat het mijn familie was.”

Ergste moest nog komen

Maar tragisch genoeg moest het ergste nog komen.

Michael Tagney zag hoe Jennifer uit het wrak kwam gekropen met het hoofd van haar dochter in haar handen. Het lichaam van Katie was in het wrak gebleven, nog altijd in de jurk die ze eerder die dag zo trots gedragen had.

Imgur

Het volgende uur zat Jennifer langs de kant van de weg met het hoofd van Katie op haar schoot. Ze keek toe hoe de rest van haar familie uit het wrak werd gehaald. Uiteindelijk liet ze haar dochter gaan en gaf het hoofd aan Michael. Voor ze dat deed, kuste ze het voorhoofd van Katie nog een laatste keer.

Belangrijke boodschap

Het ongeluk verwoestte het leven van deze familie compleet. Martin Heidgen werd veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf – maar niets kan de dochter van Jennifer ooit nog terugbrengen.

Jennifer en Neil kozen er dapper voor om hun verhaal te delen in de hoop dat geen enkele ouder dit ooit nog moet meemaken.

“Ik hoop dat mensen nu eindelijk de verwoestende gevolgen van dronken rijden inzien en dat de misdaad een realiteit is. Hopelijk kunnen we in de toekomst andere kinderen redden”, zei Jennifer.

 

DEEL dit verhaal om iedereen eraan te herinneren dat alcohol en rijden absoluut niet samengaan en tot verwoeste families leiden.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending