Connect with us

Economie

Dorpelingen voeren ananas gevuld met vuurwerk aan zwangere olifant.

In de Indiase regio Kerala kwam een zwangere olifant op een gruwelijke manier om het leven. Omdat het majestueuze dier voor hinder zorgde in het dorpje, besloten de bewoners om een ananas te vullen met vuurwerk, die ze aan de olifant voerden. De olifant raakte zwaargewond aan haar mond en liep nog enkele dagen overstuur door het dorp. Uiteindelijk zou ze sterven in een rivier.

De lokale autoriteiten geven aan dat de explosieve ananas ontplofte in de mond van de olifant. Het dier kon daardoor niet meer eten en verzwakte zienderogen. Dierenbeschermers zeggen dat de olifant geen overlast veroorzaakte en de huizen van de bewoners links liet liggen.

Met mond onder water

Na het incident trok de olifant naar de rivier om daar haar mond onder water te houden. Op die manier wilde ze wellicht de vliegen uit haar mond houden en de ontsteking remmen. Het dier overleed uiteindelijk staand in de rivier. Daarna haalden de dorpelingen de olifant uit het water.

Dierenbeschermers hadden nog geprobeerd om de olifant uit de rivier te lokken met de hulp van twee andere olifanten. Die reddingspoging wilde echter niet lukken. De lokale overheid zegt dat ze zelden zo’n buitensporig geweld zagen tegen olifanten.