-

Economie

Domme Duitse toeristen betrapt op zwemmen in kanalen Venetië.

Als gevolg van de pandemie was Venetië maandenlang geïsoleerd en bleef de iconische stad gespaard van de gebruikelijke massa toeristen. De lege kanalen waren voor de bewoners van de stad een ongewoon zicht.

Maar nu de toeristen mondjesmaat terugkeren, zijn er ook weer de taferelen die de inwoners liever niet zien. Twee Duitse toeristen werden betrapt toen ze in het kanaal onder de beroemde Puente de Rialto zwommen.

Iedereen weet dat het strikt verboden is om in de kanalen van Venetië te zwemmen. Toch besloten deze Duitse toeristen om deze regel aan hun laars te lappen.

De twee mannen besloten, wellicht aangetrokken door het heldere water, om een plonsje te wagen, maar dat kwam hen duur te staan.

Eenmaal op het droge maakt een van hen een overwinningsgebaar, maar de triomf was van korte duur. Het duo werd kort daarna staande gehouden door de politie en kreeg een boete van 500 euro gepresenteerd.

;

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder