-

Economie

Domme Duitse toeristen betrapt op zwemmen in kanalen Venetië.

Als gevolg van de pandemie was Venetië maandenlang geïsoleerd en bleef de iconische stad gespaard van de gebruikelijke massa toeristen. De lege kanalen waren voor de bewoners van de stad een ongewoon zicht.

Maar nu de toeristen mondjesmaat terugkeren, zijn er ook weer de taferelen die de inwoners liever niet zien. Twee Duitse toeristen werden betrapt toen ze in het kanaal onder de beroemde Puente de Rialto zwommen.

Iedereen weet dat het strikt verboden is om in de kanalen van Venetië te zwemmen. Toch besloten deze Duitse toeristen om deze regel aan hun laars te lappen.

De twee mannen besloten, wellicht aangetrokken door het heldere water, om een plonsje te wagen, maar dat kwam hen duur te staan.

Eenmaal op het droge maakt een van hen een overwinningsgebaar, maar de triomf was van korte duur. Het duo werd kort daarna staande gehouden door de politie en kreeg een boete van 500 euro gepresenteerd.

;

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder