-

Economie

Dikke en bejaarde mensen ontmoedigd om terrasjes te doen.

Heel wat horecazaken moedigen mensen uit bepaalde risicogroepen aan om hun terrasjes voorlopig links te laten liggen. Het gaat om chronisch zieken, bejaarde en corpulente mensen. Ouderenbond ANBO is niet te spreken over het verkapte toegangsverbod voor senioren.

In Papendrecht liepen de gemoederen de afgelopen dagen hoog op over het beleid van restaurant Willaerts. Het verzoek van de zaak aan de boorden van de Beneden Merwede luidt: “Uiteraard vragen wij gasten behorend tot een risicogroep het bezoek nog even uit te stellen.”

Daarmee baseert de horecazaak zich op de lijst van het RIVM. Naast mensen ouder dan zeventig jaar en chronisch zieken, worden ook suikerpatiënten en mensen met een BMI hoger dan veertig als een risicogroep beschouwd.

Woedende ouderen

Op de sociale media wordt alvast woedend gereageerd en sommige bejaarden roepen zelfs op tot een boycot van het populaire restaurant. Andere horecazaken hanteren overigens een gelijkaardig beleid.

Liane den Haan van ANBO is niet te spreken over het verkapte verbod: “Dit is niet de bedoeling en mag absoluut niet. Ik vind het onvoorstelbaar en onacceptabel dat horecagelegenheden op deze manier ouderen uitsluiten van een gezellig bezoek aan een terras of een restaurant.”

Geen totaalverbod

Er geldt echter geen algemeen toegangsverbod voor ouderen of chronisch zieken. Wel wordt er aangemaand tot voorzichtigheid. Het advies van overheidswege is: “Het kan verstandiger zijn om voorlopig zoveel mogelijk thuis te blijven.”

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder