Connect with us

Economie

Blinde en dove hond in alle staten wanneer ze aanvoelt dat baasje thuiskomt.

De meeste mensen nemen hun vijf zintuigen als vanzelfsprekend aan. Onze zintuigen zijn fundamenteel in ons leven. Dat geldt ook voor dieren. Sommige dieren hebben nog scherpere zintuigen dan mensen. Stel je eens voor dat je een van deze zintuigen niet meer hebt of nooit gehad hebt? Dat is precies wat de hond Opal ons laat zien!

Christina Bray en haar man adopteerden de puppy Opal toen ze acht maanden oud was. Haar eigenaars vonden de jonge hond via een dierenbeschermingsgroep in Idaho die zich inzet voor honden met speciale behoeften. Opal werd blind en doof geboren door foute fokpraktijken.

Haar beperking brengt uiteraard bepaalde uitdagingen met zich, maar haar vriendelijke inborst maakt alles goed.

Een tijd geleden deelden haar eigenaars een schattige video op de sociale media en daaruit blijkt goed wat voor ’n geweldige en lieve hond Opal is. Ze kan misschien niet zien of horen, maar ze voelt perfect aan wanneer haar baasje terugkomt van zijn werk. Het is een intens moment vol vreugde en blijdschap!

Christina legde uit: “Ze wacht in de tuin en wacht om zijn auto te voelen of te ruiken. Ik weet niet hoe ze het verschil merkt, want de auto’s van de buren parkeren ook vlakbij en dat laat haar onverschillig. Maar dan ruikt ze hem en is ze dolblij. Het is zo ontzettend lief!”

Wellicht wordt de geurzin van Opal nog versterkt omdat ze haar andere zintuigen mist. Maar haar hart barst van de liefde!

Deze video is iets wat elke hondenliefhebber zou moeten zien!