Connect with us

Economie

André Hazes zweert Zwarte Pieten af: ‘Dan maar lekkere wijven’.

André Hazes zweert Zwarte Piet definitief af. Vorig jaar in december kreeg de zanger bakken kritiek over zich nadat hij enkele kiekjes van een sinterklaasfeest met Zwarte Pieten online had gepost. Ook goede vriendin Glennis Grace nam hem toen zwaar onder vuur.

De zanger liet indertijd in een korte verklaring weten dat het niet de bedoeling was om iemand te kwetsen. Dit jaar zijn de traditionele Zwarte Pieten niet meer welkom. Dat vertelde Hazes in de Barry Paf Show op 100% NL. André onthulde: “Kijk vorig jaar had ik een dingetje, ik was ergens op bezoek waar Zwarte Pieten waren en dat had ik gepost. Daarna had ik heel Nederland op mijn dak. Ik vind wel, we zijn hier niet meer de enige in deze samenleving, dus we moeten een beetje rekening gaan houden met elkaar.”

Dan maar lekkere wijven

De zanger zou graag hebben dat de pieten dit jaar blauw zien. Hij liet optekenen: “Als iedereen zo valt over Zwarte Piet, tja, dan worden ze dit jaar toch gewoon blauw? Mij boeit het ook niet zoveel, ik wil gewoon een leuk feestje voor mijn kind en niet al dat gezeik erbij. Dit jaar geen Zwarte Pieten bij ons thuis, ik laat dit jaar maar gewoon een Sinterklaas komen met een paar lekkere wijven.” De zanger voegde er nog aan toe dat hij helemaal klaar is met racisme.