Connect with us

Economie

Alle vluchten geschrapt, dus zeilt man 12.000 kilometer om bejaarde ouders te zien.

Wanneer alle vluchten geschrapt zijn om je bejaarde ouders in Argentinië te bezoeken heb je twee keuzes: je legt je daarbij neer óf je zeilt de Atlantische Oceaan over. Dat is precies wat Juan Manuel Ballestero deed. Hij zeilde 85 dagen lang van Portugal naar Argentinië om daar te herenigen met zijn ouders.

Juan Manuel arriveerde op 21 juni in Mar del Plata, waar hij werd opgewacht door zijn vader Carlos. Na het stilleggen van het trans-Atlantische vliegverkeer midden maart besloot de zeiler, die in Portugal woont, om de oceaan over te steken. Hij begon zijn oversteek vanaf het Portugese eiland Porto Santo.

De man documenteerde zijn avontuurlijke reis op Instagram, waar adembenemende video’s en foto’s te zien zijn. Zo legde hij onder andere dolfijnen vast op camera.

Vaderdag

Het was de bedoeling om in Argentinië aan te komen op 15 mei, want dan vierde papa Carlos zijn negentigste verjaardag. De zeiler haalde die datum niet door een onverwachte stop in Brazilië. Juan Manuel was wel precies op tijd voor Vaderdag. De ouders van de man waren doodongerust. Ze hadden 54 dagen lang niets van hem gehoord. Carlos vertelde: “Maar we wisten dat hij hoe dan ook zou komen.”

Bij aankomst in Argentinië werd de man nog wel onderworpen aan een coronatest. Die was gelukkig positief zodat hij zijn zeilboot mocht verlaten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Juan Manuel Ballestero (@skuanavega) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Juan Manuel Ballestero (@skuanavega) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Juan Manuel Ballestero (@skuanavega) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Juan Manuel Ballestero (@skuanavega) op