-

Economie

Alle vluchten geschrapt, dus zeilt man 12.000 kilometer om bejaarde ouders te zien.

Wanneer alle vluchten geschrapt zijn om je bejaarde ouders in Argentinië te bezoeken heb je twee keuzes: je legt je daarbij neer óf je zeilt de Atlantische Oceaan over. Dat is precies wat Juan Manuel Ballestero deed. Hij zeilde 85 dagen lang van Portugal naar Argentinië om daar te herenigen met zijn ouders.

Juan Manuel arriveerde op 21 juni in Mar del Plata, waar hij werd opgewacht door zijn vader Carlos. Na het stilleggen van het trans-Atlantische vliegverkeer midden maart besloot de zeiler, die in Portugal woont, om de oceaan over te steken. Hij begon zijn oversteek vanaf het Portugese eiland Porto Santo.

De man documenteerde zijn avontuurlijke reis op Instagram, waar adembenemende video’s en foto’s te zien zijn. Zo legde hij onder andere dolfijnen vast op camera.

Vaderdag

Het was de bedoeling om in Argentinië aan te komen op 15 mei, want dan vierde papa Carlos zijn negentigste verjaardag. De zeiler haalde die datum niet door een onverwachte stop in Brazilië. Juan Manuel was wel precies op tijd voor Vaderdag. De ouders van de man waren doodongerust. Ze hadden 54 dagen lang niets van hem gehoord. Carlos vertelde: “Maar we wisten dat hij hoe dan ook zou komen.”

Bij aankomst in Argentinië werd de man nog wel onderworpen aan een coronatest. Die was gelukkig positief zodat hij zijn zeilboot mocht verlaten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Juan Manuel Ballestero (@skuanavega) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Juan Manuel Ballestero (@skuanavega) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Juan Manuel Ballestero (@skuanavega) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Juan Manuel Ballestero (@skuanavega) op

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder