-

Economie

Zeer weinig mensen slagen voor deze test: hoeveel cirkels zijn er?

Het antwoord is niet drie.

De thuisisolatie begint behoorlijk saai te worden. Poetsen, koken, het vuilnis buiten zetten, de afwas doen, televisie kijken, en dat is het zowat.

Wat doe je met de rest van je tijd? Uiteraard breng je meer tijd door met je familie, maar na verloop van tijd merk je dat je elkaar op de zenuwen begint te werken. Dat is normaal. Je leeft immers al weken op elkaars lip.

Daarom is het altijd goed om enkele breinkrakers op te lossen om je zinnen te verzetten. Het oplossen van puzzels is goed om je even te ontspannen en je zorgen even te vergeten.

Puzzels zijn er in alle maten en vormen. Het kan een wiskundig vraagstuk zijn, een sudoku, een kruiswoordraadsel, enzovoort.

Een nieuw soort uitdaging

De onderstaande uitdaging valt in geen van deze categorieën. Maar is evengoed een puzzel.

Het is belangrijk om je goed te concentreren. Je moet een beetje outside the box denken om dit op te lossen.

Hoeveel cirkels zie jij in dit plaatje?

Dit is de puzzel van vandaag. Bestudeer het plaatje grondig.

Hoeveel cirkels staan er op dit plaatje? Het lijkt heel vanzelfsprekend en gemakkelijk. Maar het is moeilijker dan je zou denken.

Er zijn enkele cirkels

Het correcte antwoord vind je hieronder?

Negen cirkels!

Wanneer je het plaatje bekijkt zegt iedereen natuurlijk meteen drie cirkels. Maar de meeste mensen vergeten het cirkeltje onder het vraagteken op het einde van de zin!

Slim, toch?

Had jij het goed? Deel dit met je vrienden die het altijd beter denken te weten!

Economie

We zongen allemaal de liedjes van deze muzieklegende, nu verpletterd van ellende en pijn

Phil Collins, een naam die synoniem staat voor muzikaal genie, heeft zijn leven gewijd aan het creëren van melodieën en ritmes die de essentie van meerdere generaties hebben gevangen.

 

Nu, op 70-jarige leeftijd, staat deze iconische figuur voor een bitterzoete symfonie van het leven zelf. Na een leven vol muzikale triomfen en persoonlijke opofferingen, realiseert Collins zich nu dat zijn lichaam niet langer de last kan dragen die zijn passie vereist.

Deze ontwikkeling markeert niet alleen een keerpunt in zijn leven maar ook een significant moment in de muziekgeschiedenis.

Tijdens een emotioneel interview met BBC Breakfast, uitgezonden op een rustige donderdagochtend, deelde Collins een diep persoonlijke strijd die velen verrassend vonden.

“Ik kan nauwelijks een stok in deze hand vasthouden,” onthulde hij, zijn stem doordrenkt van een mengeling van frustratie en berusting. Deze openbaring biedt een zeldzaam kijkje in de fysieke tol die decennia van onophoudelijke muzikale toewijding hebben geëist.

Het meest hartverscheurende aspect van deze situatie is misschien wel zijn uitgesproken verlangen om zij aan zij met zijn zoon te presteren, een droom die nu onbereikbaar lijkt.

De muzikale odyssee van Phil Collins is een verhaal van ongekende prestaties, van zijn solocarrière tot zijn onvergetelijke tijd met Genesis. Zijn stem en drumtalent hebben hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder meerdere Grammy Awards.

De aankondiging van de “The Final Domino?” tour, een evenement dat werd uitgesteld door de wereldwijde pandemie, beloofde fans een laatste gelegenheid om de magische samenwerking tussen Collins en Genesis te ervaren. De onthulling van zijn gezondheidsproblemen geeft echter aan dat zelfs legendes hun grenzen hebben.

Een van de meest symbolische momenten in deze saga is de overdracht van het drumstokje aan Nic, Collins’ zoon, die de drumverantwoordelijkheden op zich nam tijdens de tour.

Deze actie, hoewel emotioneel beladen, benadrukt de cyclische aard van het leven en muziek; de fakkel wordt doorgegeven, zelfs als de oorspronkelijke houders moeten terugtreden.

De reis van Phil Collins wordt niet alleen gekenmerkt door professionele successen maar ook door persoonlijke uitdagingen. Zijn scheiding van Orianne Cevey, gevolgd door een tumultueus en openbaar schandaal, heeft ongetwijfeld extra stress en verdriet veroorzaakt.

De emotionele en financiële gevolgen van deze periode in zijn leven hebben een extra dimensie toegevoegd aan zijn strijd, waardoor zijn beslissing om terug te treden uit de muziekwereld nog complexer wordt.

Terwijl we getuige zijn van het einde van Phil Collins’ actieve muzikale carrière, is het duidelijk dat zijn invloed verre van afneemt.

Zijn muziek, die de soundtrack van zoveel levens heeft gevormd, zal blijven bestaan, een testament aan zijn ongelooflijke talent en toewijding. Collins’ verhaal is er een van ongekende successen en menselijke kwetsbaarheid, een herinnering aan de prijs van artistieke grootsheid.

Lees verder