Connect with us

Economie

Zeer weinig mensen slagen voor deze test: hoeveel cirkels zijn er?

Het antwoord is niet drie.

De thuisisolatie begint behoorlijk saai te worden. Poetsen, koken, het vuilnis buiten zetten, de afwas doen, televisie kijken, en dat is het zowat.

Wat doe je met de rest van je tijd? Uiteraard breng je meer tijd door met je familie, maar na verloop van tijd merk je dat je elkaar op de zenuwen begint te werken. Dat is normaal. Je leeft immers al weken op elkaars lip.

Daarom is het altijd goed om enkele breinkrakers op te lossen om je zinnen te verzetten. Het oplossen van puzzels is goed om je even te ontspannen en je zorgen even te vergeten.

Puzzels zijn er in alle maten en vormen. Het kan een wiskundig vraagstuk zijn, een sudoku, een kruiswoordraadsel, enzovoort.

Een nieuw soort uitdaging

De onderstaande uitdaging valt in geen van deze categorieën. Maar is evengoed een puzzel.

Het is belangrijk om je goed te concentreren. Je moet een beetje outside the box denken om dit op te lossen.

Hoeveel cirkels zie jij in dit plaatje?

Dit is de puzzel van vandaag. Bestudeer het plaatje grondig.

Hoeveel cirkels staan er op dit plaatje? Het lijkt heel vanzelfsprekend en gemakkelijk. Maar het is moeilijker dan je zou denken.

Er zijn enkele cirkels

Het correcte antwoord vind je hieronder?

Negen cirkels!

Wanneer je het plaatje bekijkt zegt iedereen natuurlijk meteen drie cirkels. Maar de meeste mensen vergeten het cirkeltje onder het vraagteken op het einde van de zin!

Slim, toch?

Had jij het goed? Deel dit met je vrienden die het altijd beter denken te weten!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending