Connect with us

Economie

Vriendin van soldaat verkoopt zijn hond op online marktplaats terwijl hij op buitenlandse missie is.

Heb zo’n vriendin!

Honden zijn echt de beste vriend van de mens. Vrienden en partners komen en gaan, maar onze trouwe viervoeters blijven altijd aan onze zijde.

Het is een hechte band waar niemand tussen kan komen. Daarom zijn we zo verontwaardigd over wat deze vrouw deed.

Stel je eens voor dat je een soldaat bent op buitenlandse missie en je ontdekt dat je hond verkocht werd … door je eigen vriendin. Dat was het geval voor deze man, die zijn vertrouwen aan de verkeerde persoon gegeven had en nu moest hij een manier vinden om zijn hond terug te krijgen.

Robert Gabbert had de Shiba hond van toen ze nog een puppy was en ze werden algauw de beste vrienden.

Buitenlandse missie

Helaas moesten ze een lange tijd gescheiden van elkaar doorbrengen omdat Robert soldaat is in het Amerikaans leger. Robert moest regelmatig op buitenlandse missie in Afghanistan.

Tijdens zijn eerste missie, stuurde hij zijn hond naar zijn vader. Dat verliep uiteraard zonder problemen. Maar tijdens een volgende missie in 2014 bood zijn vriendin aan om voor de hond te zorgen.

Maar nu Robert niet thuis was, had de vriendin blijkbaar problemen om voor de hond te zorgen. Robert had haar gezegd dat ze de hond altijd naar zijn vader mocht brengen als er een probleem was.

Een vreselijke daad

Maar in plaats daarvan deed ze iets onverwachts.

De vader van Robert vertelde aan The Daily Mail: “Ze heeft me nooit gebeld. Het volgende wat we weten, is dat ze de hond verkocht op het internet.”

Robert was natuurlijk kapot van verdriet toen hij het nieuws hoorde. “Dat is zijn kindje. Hij kocht de hond voor zijn eerste missie”, vertelde zijn vader.

Het viraal ging snel viraal en mensen konden niet geloven dat iemand tot zoiets in staat kan zijn. De vrouw had de hond gewoon op een online marktplaats te koop gezet!

;

Het verhaal verspreidde zich als een lopend vuurtje en ook de mensen die de hond Baxter gekocht hadden, kregen er lucht van. De familie die de hond gekocht had, wist uiteraard van niets en ze voelden zich ellendig.

De kinderen van de familie waren al gehecht geraakt aan de hond, maar de ouders namen de enige correcte beslissing. De soldaat werd herenigd met zijn geliefde viervoeter!

We kunnen er met ons verstand niet bij dat iemand zoiets kan doen. Maar we zijn heel blij dat dit verhaal een happy end heeft!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending