-

Economie

Vijf coronapatiënten dood nadat beademingsapparaat in de fik schiet.

Dit is verschrikkelijk!

Tijdens een brand op de intensive care afdeling van een ziekenhuis in St. Petersburg kwamen vijf coronapatiënten om het leven.

Volgens de Russische media was de oorzaak van de brand te wijten aan een kortsluiting in een beademingsapparaat.

150 mensen geëvacueerd

De brand kon snel geblust worden en er werden 150 mensen uit het ziekenhuis geëvacueerd. Het is niet duidelijk hoeveel gewonden er zijn.

Alle patiënten die overleden in het St. George ziekenhuis lagen aan een beademingsapparaat. Een bron binnen de hulpdiensten verklaarde: “De beademingsapparaten werkten tegen de limiet aan. De eerste aanwijzingen duiden op een oververhitting waardoor er brand ontstond.”

Ontplofte ventilator

Een lokale nieuwssite kon enkele dokters spreken. Die zeggen dat een kortsluiting ervoor zorgde dat een beademingsapparaat letterlijk explodeerde vanwege de zuurstofconcentratie. De afdeling werd gevuld met rook waardoor de patiënten stikten.

Het land zou op verschillende plaatsen kampen met een tekort aan beademingsapparaten, wat eerder deze maand nog erkend werd door de overheid.

Volgens een politiebron ging het om een nieuwe ventilator die nog geen maand in dienst was.

Uitgelichte afbeelding: CC BY 2.0 – Flickr / rudlavibizon

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder