Connect with us

Economie

Bizar: Bliksem slaat in op boom bij perfect helder weer.

Dashcambeelden tonen hoe de bliksem bij perfect helder weer inslaat op een boom in een buitenwijk van Florida.

Niet alleen Nederland wordt geteisterd door zware onweersbuien na de hitte. Ook Florida kreunde de voorbije dagen onder zwaar onweer.

Jonathan Moore legde met zijn dashcam heel speciale beelden vast van een bizarre blikseminslag. Het was buiten zonnig, dus kwam de blikseminslag compleet onverwacht. Het dichtstbijzijnde onweer was op om en bij de dertien kilometer van zijn huis.

Zijn zoon Nathanael was op dat ogenblik in de garage. Hij was op enkele meters afstand van de boom en schrok zich een bult. Hij herinnerde zich: “Het was een enorme flits en het deed het huis beven. Het was best gestoord.”

Weerman Paul Dellegatto verklaarde dat het perfect mogelijk is dat een bliksem kilometers van de onweerswolken afdwaalt. De weerman deelde bovenstaande foto op Twitter en zei dat de bliksem op ongeveer tien kilometer van de onweersbui insloeg.

Dit fenomeen is gelukkig best zeldzaam. We snappen nu wel waar het gezegde ‘als een donderslag bij heldere hemel’ vandaan komt.