Connect with us

Economie

Verlamde tiener overvalt juwelier door wapen te trekken met zijn voeten.

Een verlamde tiener in Brazilië probeerde een juwelier te beroven door met zijn voeten een nepwapen te trekken.

De 19-jarige, die doof is en niet kan praten, overhandigde een werknemer een briefje met de tekst: “Geef alles af, wek geen aandacht.” Het incident vond plaats in Canela in Brazilië.

‘Dacht eerst dat het grap was’

De jongeman, die zijn armen niet kan gebruiken vanwege hersenverlamming, werd meegenomen naar het politiebureau. Een medewerker van de winkel zei dat hij aanvankelijk dacht dat de jongeman aan het bedelen was omdat een klant hem geld toestopte.

Hij was ongeveer tien minuutjes in de winkel alvorens hij het dreigende briefje aan de werknemer overhandigde.

Het personeelslid zei dat hij dacht dat hij een grapje maakte, maar besefte dat het serieus was toen de jongen het wapen trok met zijn voeten. Hij zei: “Het wapen zag er echt uit. Iemand achter in de winkel zag het en belde de politie.”

Onmogelijk misdrijf voltooien

De jongeman werd ondervraagd met de hulp van familieleden. Politiechef Vladimir Medeiros zei dat het vrijwel onmogelijk was om het misdrijf te voltooien ‘zeker gezien zijn fysieke toestand en de onmogelijkheid om te ontsnappen.”

De verdachte werd vrijgelaten in afwachting van het onderzoek.