Connect with us

Economie

Vaderleeuw moet babysitten op vijf onstuimige welpjes en hij heeft zijn klauwen vol.

De koning van het dierenrijk heeft het niet altijd gemakkelijk.

Nadat we wekenlang amper buiten mochten, weten de meeste mensen ondertussen wat het is om dag in dag uit met kinderen thuis te zitten. Dat is iets wat ook Singa de leeuw mocht ondervinden. En dat leverde heel mooie foto’s op!

De mamaleeuwin was een poosje afwezig, dus moest papa aan de slag om voor zijn vijf ondeugende welpjes te zorgen.

Klauwen vol

De trotse papaleeuw doet wat hij kan, maar hij heeft de grootste moeite om zijn kinderen onder controle te houden.

De leeuwenfamilie woont in de Belgische dierentuin Pakawi Park. De moeder genaamd JJ was even afwezig omdat ze een medische ingreep moest ondergaan.

Fotograaf Linda Smit legde uit aan The Daily Mail: “De moeder was aangevallen door een andere leeuwin. Ze had meerdere verwondingen en moest enkele weken van de welpjes gescheiden worden om te herstellen. Dus was het aan papa om voor hen te zorgen.”

De papaleeuw probeerde de baby’s op te tillen, net zoals mama dat doet, maar dat lukte niet al te best. De arme papa heeft immers niet dezelfde ervaring als mama.

Linda vertelde: “Hoewel hij erg behoedzaam was met de welpjes, krijsten ze telkens hij dichterbij kwam en ze probeerde op te pakken. Hij was erg verdraagzaam, maar werd wel een beetje chagrijnig toen ze zijn staart beten.”

De kleintjes konden hun geluk niet op toen mama eindelijk weer thuis was. Dit zijn zo’n schattige foto’s! We hebben zelfs een beetje te doen met de koning van het dierenrijk.