Connect with us

Economie

Tiener springt in kanaal om verdrinkende peuter te redden.

Laten we deze held overladen met hartjes!

Het 15 maanden oude zoontje van Becca, Reggie, rende op volle snelheid in de richting van een kanaal en viel erin. Een alerte tiener die het zag gebeuren, wist meteen wat hem te doen stond. Hij dook het kleintje achterna en redde hem van de verdrinkingsdood.

Alle ouders weten dat je je kleintjes altijd goed in de gaten moet houden. Je draait even je rug en weg zijn ze.

Zeker wanneer peuters pas leren lopen, hebben ze een onweerstaanbare drang om de wereld te verkennen.

Dat is ook wat Becca Hampton uit Engeland moest ondervinden. De moeder getuigde aan de Yorkshire Evening Post over haar zoontje Reggie en zijn geweldige redder Ryley.

Becca zat onlangs met haar twee kinderen in de tuin. Ze had echter niet opgemerkt dat Reggie het tuinhek had geopend en op volle snelheid naar het nabijgelegen kanaal rende.

Een heldhaftige tiener, die toevallig in de buurt was, zag het allemaal gebeuren. Ryley (15) was met zijn honden aan het wandelen toen hij het kleintje naar het water zag rennen. Op het ogenblik dat hij Reggie in het water hoorde vallen, sprong de jongeman er onmiddellijk achteraan.

Ryley verklaarde: “Het was een geluk dat ik daar was, want dertig seconden later en hij was er niet meer geweest.” De tiener redde de peuter van een verschrikkelijke verdrinkingsdood en met de hulp van enkele andere omstanders konden ze Reggie op het droge krijgen.

Mama Becca is de beschermengel van haar zoon eeuwig dankbaar. Op Facebook postte ze een foto van haar zoontje en Ryley met de tekst:

“Deze foto wordt afgedrukt, in een lijstje geplaatst en zo neergezet dat Reggie hem kan zien, zodat hij weet wie zijn beschermengel is. Reggie zal altijd weten wie deze held is en we zullen eeuwig bij jou in het krijt staan.”

Wat een geweldige actie van Ryley! Becca was overmand door schuldgevoel, maar dit kan elke ouder overkomen. We zijn zo blij dat dit verhaal een happy end kent!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending