Connect with us

Economie

Ouders nemen drastische beslissing nadat zoontje (6) gepest wordt vanwege flaporen.

Laten we dit ventje overladen met hartjes!

Geen enkele ouder wil zijn kleintje zien lijden. Nog minder willen ze dat hun kind gepest wordt. Deze jongen werd echter zo hard gepest met zijn afstaande oren, dat zijn ouders een ingrijpende beslissing namen.

Het zoontje van Kallie Berger, Gage, werd verschrikkelijk hard gepest toen hij in het eerste leerjaar zat. Gemene klasgenootjes zeiden hem dat hij rare oren had en dat hij op een elf leek.

School kon niets doen

Op een bepaald ogenblik was het zo erg dat de zesjarige Gage niet meer naar school wilde. Zijn ouders, Kallie en Tim, moesten lijdzaam toekijken. Ook de school kon niets doen om de pesterijen te doen stoppen.

Soms stond Gage voor de spiegel en drukte zijn oren tegen zijn hoofd om te zien hoe hij er zou uitzien met normale oren. Mama getuigde: “Hij voelt zich soms minderwaardig en denkt: ik ben niet goed genoeg.”

Ingrijpende beslissing

De ouders van Gage vreesden dat zijn zelfvertrouwen voorgoed beschadigd zou zijn. Het jongetje vertelde: “Ik wil gewoon niet meer gepest worden.”

Na heel lang nadenken en overleggen, besloten Tim en Kallie, in samenspraak met hun zoontje, om een drastische beslissing te nemen. Ze regelden een afspraak met een plastisch chirurg om de oren van Gage te laten opereren.

De ingreep duurde twee uur. Na twee dagen mocht het verband eraf. Toen Gage zijn nieuwe uiterlijk zag, kon hij zijn geluk niet op.

Dit verhaal dateert al van enkele jaren terug, maar helaas is het daarom niet minder actueel. Sommige mensen vinden het te ver gaan dat personen die gepest worden zelfs cosmetische ingrepen laten uitvoeren. Langs de andere kant is het gewoon het belangrijkste dat deze jongen zich goed in zijn vel voelt.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending