-

Economie

Oma (103) kraakt ijskoud biertje om te vieren dat ze corona versloeg.

Een over-overgrootmoeder (103) kraakte een ijskoud biertje in haar bed om te vieren dat ze het coronavirus had overwonnen. Jenny Stejna nipte eerder deze maand van haar favoriete biertje in haar verzorgingstehuis in Easton in de Amerikaanse staat Massachusetts.

De kleindochter van Jenny, Shelley Gunn, kan haar geluk niet op dat oma de ziekte overwon. Ze ging er na de diagnose van uit dat dit het afscheid betekende.

De bejaarde dame, die twee kinderen heeft, drie kleinkinderen, vier achterkleinkinderen en drie achterachterkleinkinderen, kreeg begin mei lichte koorts.

Haar toestand verslechterde tot het punt waarop ze niet meer besefte wat er aan de hand was. Haar familie kreeg te horen dat ze afscheid moesten nemen nu ze nog een beetje lucide was.

Shelley zei dat haar man Adam had gevraagd of ze klaar was om naar de hemel te gaan. Daarop antwoordde ze vastberaden: “Wees maar zeker van wel!”

Maar gelukkig werd de ergste vrees van de familie geen werkelijkheid en algauw begon de kranige oma te genezen.

Adam Gunn zei dat het kiekje van zijn oma met het biertje haar persoonlijkheid nog het beste samenvat. Hij legde uit: “Deze kranige, oude Poolse oma van ons heeft officieel het coronavirus verslagen.”

Daar drinken we er eentje op! Proost!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder