-

Economie

Oma (103) kraakt ijskoud biertje om te vieren dat ze corona versloeg.

Een over-overgrootmoeder (103) kraakte een ijskoud biertje in haar bed om te vieren dat ze het coronavirus had overwonnen. Jenny Stejna nipte eerder deze maand van haar favoriete biertje in haar verzorgingstehuis in Easton in de Amerikaanse staat Massachusetts.

De kleindochter van Jenny, Shelley Gunn, kan haar geluk niet op dat oma de ziekte overwon. Ze ging er na de diagnose van uit dat dit het afscheid betekende.

De bejaarde dame, die twee kinderen heeft, drie kleinkinderen, vier achterkleinkinderen en drie achterachterkleinkinderen, kreeg begin mei lichte koorts.

Haar toestand verslechterde tot het punt waarop ze niet meer besefte wat er aan de hand was. Haar familie kreeg te horen dat ze afscheid moesten nemen nu ze nog een beetje lucide was.

Shelley zei dat haar man Adam had gevraagd of ze klaar was om naar de hemel te gaan. Daarop antwoordde ze vastberaden: “Wees maar zeker van wel!”

Maar gelukkig werd de ergste vrees van de familie geen werkelijkheid en algauw begon de kranige oma te genezen.

Adam Gunn zei dat het kiekje van zijn oma met het biertje haar persoonlijkheid nog het beste samenvat. Hij legde uit: “Deze kranige, oude Poolse oma van ons heeft officieel het coronavirus verslagen.”

Daar drinken we er eentje op! Proost!

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder