-

Economie

Nieuwslezer betrapt op vreemdgaan wanneer minnares halfnaakt door beeld loopt.

Aandachtige kijkers hadden het meteen gezien!

Nu videochat de nieuwe norm lijkt te worden, is het nog belangrijker geworden om eerst een rustig plekje op te zoeken vooraleer een gesprek aan te nemen. Dat is wat we leren van het verhaal van een Spaanse nieuwslezer die live op YouTube betrapt werd op overspel.

Alfonso Merlos, een populaire Spaanse nieuwslezer, was in gesprek met de presentator van Estado de Alarma, een YouTube-kanaal, toen het incident gebeurde. Tijdens het gesprek wandelde er amper een seconde een halfnaakte vrouw achter hem door het beeld. Alsof dat nog niet problematisch genoeg was, zagen sommige kijkers meteen dat de vrouw helemaal niet leek op zijn huidige vriendin.

Oeps!

Alfonso had een relatie met Marta López, een Big Brother-ster, maar enkele kijkers met een arendsoog zagen onmiddellijk dat de vrouw op de achtergrond zeker niet Marta kon zijn. Achteraf zou blijken dat de schaars geklede vrouw in de video collega-journaliste Alexia Rivas was.

Aanvankelijk hulde Alfonso zich in stilzwijgen nadat hij op de sociale media werd beschuldigd van overspel. Maar na enkele dagen verscheen de nieuwslezer in The Ana Rosa Show, waar hij zijn excuses aanbood voor het voorval. Hij zei: “Als jullie denken dat mijn houding niet correct was of dat ik dingen gedaan heb die ik niet had moeten doen, heb ik er geen probleem mee om vergiffenis te vragen, al was het nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen.”

Het wordt nog erger

Zijn verontschuldigingen waren echter een beetje halfslachtig, want hij voegde eraan toe dat hij op dat moment geen relatie meer had met Marta. Technisch gezien zou hij dus geen ‘overspel’ gepleegd hebben. Marta was het niet eens met zijn versie van het verhaal. Ze zei dat het niet waar was en dat het hele incident erg onaangenaam en beschamend was.

Het zou allemaal nog ongemakkelijker worden voor Alfonso. Later kwam aan het licht dat de nieuwslezer ook niet helemaal eerlijk was geweest tegenover zijn nieuwe vlam Rivas. Hij had gelogen over zijn relatiestatus en zag haar al weken terwijl hij nog samen was met Marta. Rivas vertelde aan de media: “Ik mengde me niet in een relatie, hij zei dat hij single was.” Een ding is zeker: Alfonso en Marta zijn niet meer samen. Hij legde evenmin nog verklaringen af over zijn relatie met Rivas.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder