Connect with us

Economie

Marechaussee in Schiphol redt gedumpte hond uit prullenbak.

Maandag gebeurde er iets heel droevig bij Schiphol. Iemand had gewoon een kleine Yorkshire Terriër in een prullenbak achtergelaten! We worden altijd erg triest wanneer we verhalen horen over mensen die hun dieren zo behandelen. Een hond is toch geen ding dat je zo maar in de vuilnisbak dumpt?

De Marechaussee kon de eigenaar achterhalen aan de hand van camerabeelden. Het excuus van de eigenaar was ongehoord. Het baasje zei dat het hondje achtergelaten was “omdat deze niet was toegestaan in één van de hotels achter de paspoortcontrole.”

Het hondje is overgedragen aan de Dierenbescherming. Die doopten de viervoeter Letty. Carmen Silos van de Dierenbescherming vertelde aan De Telegraaf dat ze het gelukkig goed stelt.

Het baasje werd voor de keuze geplaatst: of de hond meenemen, of een boete van 1.500 euro en afstand doen van het diertje. Het baasje koos om afstand te doen. Op die manier kan Letty meteen geplaatst worden.

De adoptieverzoeken voor het hondje stroomden gelijk binnen. Silos blijft dit echter bizar vinden. Ze legde uit dat er zo veel honden zijn die op zoek zijn naar een gouden mandje, van wie het zielige verhaal niet bekend is.

Zo bevinden er zich in de Dierenopvang Haarlemmermeer nog vijf honden. Letty zal binnenkort op het landelijke platform Ik Zoek Baas verschijnen.

We kunnen er met ons verstand niet bij hoe sommige mensen hun dieren zo kunnen behandelen. We hopen dat Letty snel een liefdevolle thuis vindt!