-

Economie

Marechaussee in Schiphol redt gedumpte hond uit prullenbak.

Maandag gebeurde er iets heel droevig bij Schiphol. Iemand had gewoon een kleine Yorkshire Terriër in een prullenbak achtergelaten! We worden altijd erg triest wanneer we verhalen horen over mensen die hun dieren zo behandelen. Een hond is toch geen ding dat je zo maar in de vuilnisbak dumpt?

De Marechaussee kon de eigenaar achterhalen aan de hand van camerabeelden. Het excuus van de eigenaar was ongehoord. Het baasje zei dat het hondje achtergelaten was “omdat deze niet was toegestaan in één van de hotels achter de paspoortcontrole.”

Het hondje is overgedragen aan de Dierenbescherming. Die doopten de viervoeter Letty. Carmen Silos van de Dierenbescherming vertelde aan De Telegraaf dat ze het gelukkig goed stelt.

Het baasje werd voor de keuze geplaatst: of de hond meenemen, of een boete van 1.500 euro en afstand doen van het diertje. Het baasje koos om afstand te doen. Op die manier kan Letty meteen geplaatst worden.

De adoptieverzoeken voor het hondje stroomden gelijk binnen. Silos blijft dit echter bizar vinden. Ze legde uit dat er zo veel honden zijn die op zoek zijn naar een gouden mandje, van wie het zielige verhaal niet bekend is.

Zo bevinden er zich in de Dierenopvang Haarlemmermeer nog vijf honden. Letty zal binnenkort op het landelijke platform Ik Zoek Baas verschijnen.

We kunnen er met ons verstand niet bij hoe sommige mensen hun dieren zo kunnen behandelen. We hopen dat Letty snel een liefdevolle thuis vindt!

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder