Connect with us

Economie

Loyale puppy wacht drie maanden in ziekenhuis nadat baasje overleed aan corona.

Een loyale puppy die in het ziekenhuis meer dan drie maanden op zijn overleden baasje wachtte, is eindelijk gered. Het hondje werd overgedragen aan een hondenopvang.

De kleine Xiao Bao (wat zo veel betekent als lieve schat) is een zevenjarige hond die in februari in een ziekenhuis in Wuhan arriveerde. De viervoeter was er samen met zijn bejaarde baasje toen de coronapandemie op zijn hoogtepunt was.

Helaas zou de oudere man vijf dagen later bezwijken aan de gevolgen van het virus. De kleine hond weigerde echter om te vertrekken. Meer dan drie maanden lang wachtte hij geduldig in de lobby van het Taikang ziekenhuis. De ziekenhuismedewerkers gaven hem eten en drinken.

Kleine schat

Nadat Wuhan de maatregelen versoepelde en de supermarkt in het ziekenhuis weer mocht openen, nam winkelier Wu Cuifen het hondje onder haar hoede. Dat was op 13 april.

Wu onthulde: “Ik zag het hondje voor het eerst toen ik half april weer aan de slag ging. Ik doopte hem Xiao Bao.”

“Hij ging nooit weg uit het ziekenhuis. Het was ontzettend ontroerend en zo trouw. Ik leerde het hondje kennen en bracht hem later naar de winkel. Iedere dag als ik opende, stond Xiao Bao mij op te wachten. Op het einde van de dag nam hij afscheid van me.”

De winkeleigenares legde uit dat de viervoeter niet wilde vertrekken. Zelfs toen ze hem expres ergens ver weg afzetten, bleef hij terugkomen naar het ziekenhuis. Het hondje bleef loyaal wachten op zijn baasje dat nooit meer zou terugkomen.

Gouden mandje

Enkele dagen geleden kreeg het hospitaal klachten van bezoekers die zich zorgen maakten om het hondje. Medische hulpverleners contacteerden de Wuhan Small Animal Protection Association. Die organisatie stuurde medewerkers langs om het hondje op te halen.

Xiao Bao werd door de dierenartsen onderzocht en gecastreerd. Het asiel is nu op zoek naar een eeuwige en liefdevolle thuis voor het hondje. Nadat het verhaal van de trouwe viervoeter begon te circuleren, stroomden de adoptieverzoeken binnen. We zijn er zeker van dat hij nu snel een gouden mandje zal vinden!

Lees verder

Economie

Breaking: “André Hazes met mes in rug gestoken”

Nog geen twee weken nadat André Hazes op Instagram zijn comeback aankondigde, zou hij volgens Yvonne Coldeweijer het land uit gevlucht zijn. Coldeweijer heeft zelfs het vermoeden dat de zanger weer naar de Verenigde Staten vertrokken is.

Coldeweijer, die vaak toch wel correct geïnformeerd is als het over de familie Hazes gaat, zou getipt zijn dat André in zak en as zit.

“Ik heb begrepen dat het weer niet zo goed gaat met André Hazes”, lezen we op de Instagram van Yvonne Coldeweijer.

“De mensen om hem heen die hij vertrouwde, hebben met de brief-gate zijn hele wereld op z’n kop gezet. Hij had nooit van zijn directe omgeving verwacht dat ze zijn vertrouwen zo zouden beschamen. Hij is het ff helemaal kwijt en is daarom even naar het buitenland vertrokken”, schrijft Coldeweijer op haar sociale media.

In het verleden genoot Coldeweijer over de toch wel vaak sappige verhalen over André Hazes. “Voor het eerst heb ik gewoon echt even te doen met André. Als zelfs je eigen familie een mes in je rug steekt, wie kun je dan uiteindelijk nog vertrouwen?”, gaat Coldeweijer verder.

Weet zij ondertussen met zekerheid van wie zij de bewuste brief van André gekregen heeft, maar wil zij die naam niet lossen? Dat zou kunnen. Maar mogelijk weet Yvonne zelf niet wie de afzender is en blijft het ook voor haar gissen.

Vanuit het Hazes-kamp is er nog geen reactie gekomen.

Lees verder

Economie

Foto’s gelekt van outfit Eva Jinek tijdens stapavondje: ‘Het verborgen leven van Eva Jinek!’

Eva Jinek heeft in de nieuwsbrief voor haar achterban laten weten een fraai avondje stappen achter de rug te hebben. Volgens critici doet de presentatrice dit om de spionnen van juicekanalen, zoals Yvonne Coldeweijer, voor te zijn. Eva beschrijft haar outfit: “Het is laat en koud, en we slenteren met een roedel vrouwen over de Zeedijk in Amsterdam.

Mijn buik zit propvol stokbrood en gesmolten kaas en genoeg bier om niet te voelen dat ik die middag iets te enthousiast – voor het eerst van mijn leven – aan curling heb gedaan. Ik had een dirndl aan. Je weet wel, zo’n Zuid-Duits-Oktoberfest-jurkje, met een schortje en strikken en genoeg decolleté om elke keer opnieuw te schrikken als ik mezelf in de spiegel zag. Ineens ben ik weer 23 en ik heb geen verantwoordelijkheden of zorgen. Niemand kijkt raar naar me (of ik kijk gewoon niet terug) en ik ben niet te houden.”

Eva Jinek heeft het bont gemaakt!

Ook op Instagram laat Eva haar achterban weten van haar outfit die avond: “De blauwroze rand die je ziet is van mijn eigen dirndl… Nooit geweten dat zo’n Zuid-Duits feestjurkje de beste outfit is aller tijden. Maar laten we een potje curling, kaasfondue en vooral m’n oude maten niet uitvlakken! Alles over to-feel lijstjes in plaats van to-do lijstjes en huilen van het lachen lees je in mijn nieuwste nieuwsbrief, die er morgenochtend uitgaat.” Het is nu natuurlijk wachten op de eerste kiekjes die binnen zullen komen bij de welbekende juicekanalen. Op Twitter fantaseren de mannen er alvast op los:

 

Lees verder

Economie

Net binnen: René van der Gijp van de buis gehaald

O nee! De Oranjewinter moest het zondag zonder René van der Gijp stellen. En niets ten nadele van de andere gasten, maar zonder René (en zijn lach) is het toch niet helemaal hetzelfde…

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn al jaren een episch trio. Het drietal is op dit moment dagelijks te zien in De Oranjewinter. Zondagavond ontbrak echter een van hen: René is ziek en besloot een avondje uit te rusten. Job Knoester werd opgetrommeld om René te vervangen. Maar dat bleek toch niet helemaal hetzelfde… Al is het alleen maar omdat René nooit een blad voor de mond neemt!

‘Chemie tussen Johan, René en Wilfred’

‘Niks ten nadele van jou, Job, maar het maakt wel verschil of René hier zit’, zo stelt vaste gast Hélène Hendriks. Job kan dat alleen maar beamen: ‘Dat is logisch, want dit hele programma draait om de chemie tussen Johan, René en Wilfred.’ Johan zoekt de verklaring echter in een andere hoek: ‘René die heeft iets waar alle cabaretiers jaloers op zijn: die heeft de lach aan zijn kont hangen. En dat heb je of dat heb je niet. Ik heb dat niet en Wilfred heeft dat zeker niet’, lacht hij. Hélène sluit het onderwerp daarna af: ‘Kom maar snel terug, René.’

Terugkeer

René schuift maandagavond weer aan bij de voetbaltalkshow De Oranjewinter, nadat hij zondag afwezig was omdat hij koorts had, bevestigt Talpa na een bericht op de website van het programma. Presentator Wilfred Genee liet in de uitzending weten dat Van der Gijp zich zaterdagavond al niet goed voelde. Job Knoester zit maandag weer aan tafel bij De Oranjewinter, maar dit keer als gast. De Oranjewinter is de tijdelijke vervanger van talkshow Vandaag Inside. Het WK voetbal in Qatar staat centraal in het SBS6-programma.

Lees verder
Advertisement

Trending