Connect with us

Economie

Loyale puppy wacht drie maanden in ziekenhuis nadat baasje overleed aan corona.

Een loyale puppy die in het ziekenhuis meer dan drie maanden op zijn overleden baasje wachtte, is eindelijk gered. Het hondje werd overgedragen aan een hondenopvang.

De kleine Xiao Bao (wat zo veel betekent als lieve schat) is een zevenjarige hond die in februari in een ziekenhuis in Wuhan arriveerde. De viervoeter was er samen met zijn bejaarde baasje toen de coronapandemie op zijn hoogtepunt was.

Helaas zou de oudere man vijf dagen later bezwijken aan de gevolgen van het virus. De kleine hond weigerde echter om te vertrekken. Meer dan drie maanden lang wachtte hij geduldig in de lobby van het Taikang ziekenhuis. De ziekenhuismedewerkers gaven hem eten en drinken.

Kleine schat

Nadat Wuhan de maatregelen versoepelde en de supermarkt in het ziekenhuis weer mocht openen, nam winkelier Wu Cuifen het hondje onder haar hoede. Dat was op 13 april.

Wu onthulde: “Ik zag het hondje voor het eerst toen ik half april weer aan de slag ging. Ik doopte hem Xiao Bao.”

“Hij ging nooit weg uit het ziekenhuis. Het was ontzettend ontroerend en zo trouw. Ik leerde het hondje kennen en bracht hem later naar de winkel. Iedere dag als ik opende, stond Xiao Bao mij op te wachten. Op het einde van de dag nam hij afscheid van me.”

De winkeleigenares legde uit dat de viervoeter niet wilde vertrekken. Zelfs toen ze hem expres ergens ver weg afzetten, bleef hij terugkomen naar het ziekenhuis. Het hondje bleef loyaal wachten op zijn baasje dat nooit meer zou terugkomen.

Gouden mandje

Enkele dagen geleden kreeg het hospitaal klachten van bezoekers die zich zorgen maakten om het hondje. Medische hulpverleners contacteerden de Wuhan Small Animal Protection Association. Die organisatie stuurde medewerkers langs om het hondje op te halen.

Xiao Bao werd door de dierenartsen onderzocht en gecastreerd. Het asiel is nu op zoek naar een eeuwige en liefdevolle thuis voor het hondje. Nadat het verhaal van de trouwe viervoeter begon te circuleren, stroomden de adoptieverzoeken binnen. We zijn er zeker van dat hij nu snel een gouden mandje zal vinden!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending