Connect with us

Economie

Loyale puppy wacht drie maanden in ziekenhuis nadat baasje overleed aan corona.

Een loyale puppy die in het ziekenhuis meer dan drie maanden op zijn overleden baasje wachtte, is eindelijk gered. Het hondje werd overgedragen aan een hondenopvang.

De kleine Xiao Bao (wat zo veel betekent als lieve schat) is een zevenjarige hond die in februari in een ziekenhuis in Wuhan arriveerde. De viervoeter was er samen met zijn bejaarde baasje toen de coronapandemie op zijn hoogtepunt was.

Helaas zou de oudere man vijf dagen later bezwijken aan de gevolgen van het virus. De kleine hond weigerde echter om te vertrekken. Meer dan drie maanden lang wachtte hij geduldig in de lobby van het Taikang ziekenhuis. De ziekenhuismedewerkers gaven hem eten en drinken.

Kleine schat

Nadat Wuhan de maatregelen versoepelde en de supermarkt in het ziekenhuis weer mocht openen, nam winkelier Wu Cuifen het hondje onder haar hoede. Dat was op 13 april.

Wu onthulde: “Ik zag het hondje voor het eerst toen ik half april weer aan de slag ging. Ik doopte hem Xiao Bao.”

“Hij ging nooit weg uit het ziekenhuis. Het was ontzettend ontroerend en zo trouw. Ik leerde het hondje kennen en bracht hem later naar de winkel. Iedere dag als ik opende, stond Xiao Bao mij op te wachten. Op het einde van de dag nam hij afscheid van me.”

De winkeleigenares legde uit dat de viervoeter niet wilde vertrekken. Zelfs toen ze hem expres ergens ver weg afzetten, bleef hij terugkomen naar het ziekenhuis. Het hondje bleef loyaal wachten op zijn baasje dat nooit meer zou terugkomen.

Gouden mandje

Enkele dagen geleden kreeg het hospitaal klachten van bezoekers die zich zorgen maakten om het hondje. Medische hulpverleners contacteerden de Wuhan Small Animal Protection Association. Die organisatie stuurde medewerkers langs om het hondje op te halen.

Xiao Bao werd door de dierenartsen onderzocht en gecastreerd. Het asiel is nu op zoek naar een eeuwige en liefdevolle thuis voor het hondje. Nadat het verhaal van de trouwe viervoeter begon te circuleren, stroomden de adoptieverzoeken binnen. We zijn er zeker van dat hij nu snel een gouden mandje zal vinden!