Connect with us

Economie

Leg aardappelen in schijfjes in muffinvormpjes: het resultaat is om te watertanden.

Dit eenvoudig aardappelgebakje is om duimen en vingers van af te likken!

Muffinvormen zijn vaak een impulsieve aankoop die bij heel wat mensen gewoon in de kast liggen om stof te vergaren. Ze worden hooguit een keer per jaar gebruikt om muffins te maken voor een verjaardagsfeestje. Maar er is zoveel meer dat je met deze muffinvormen kunt doen! Probeer het onderstaande receptje maar eens!

Gewoon een beetje je verbeelding gebruiken en je schudt de lekkerste gerechtjes uit je mouw! De entertainmentwebsite Shareably was zo vriendelijk om een heerlijk receptje te delen. Het is perfect voor warme zomeravonden, maar eigenlijk kan je er het hele jaar door van smullen.

Aardappelen zijn niet weg te denken uit onze Westerse keuken. Ze zijn een geweldige bron van vitamine B6 en vezels. Maar soms wordt het een beetje eentonig om altijd gekookte aardappelen te eten. Er zijn echter talrijke mogelijkheden om aardappelen op een andere manier klaar te maken en daar komt nu dit receptje bij!

Ingrediënten

  • 8 tot 10 aardappelen
  • 3 theelepeltjes boter
  • 3 theelepeltjes Parmezaanse kaas
  • 1 theelepeltje knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • 1 theelepeltje tijm (je kunt ook wat meer gebruiken voor de versiering)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden.
  2. Snijd de aardappelen in dunne plakjes.
  3. Doe ze in een grote kom met de Parmezaanse kaas, gesmolten boter en kruiden. Goed mengen zodat alle aardappelen bedekt zijn.
  4. Stapel de schijfjes op elkaar en leg ze in de muffinvormpjes. Op smaak brengen met peper en zout.
  5. In de oven zetten en 50 tot 60 minuten laten bakken tot de randjes gekleurd zijn en het middel zacht is.
  6. De aardappelgebakjes vijf minuutjes laten afkoelen.
  7. Versieren met tijm en Parmezaanse kaas.
  8. Smullen maar!

Dit receptje is al even eenvoudig als geniaal!

Je huisgenoten zullen nooit meer gekookte aardappelen willen! Probeer het zelf maar eens!