Connect with us

Economie

Leg aardappelen in schijfjes in muffinvormpjes: het resultaat is om te watertanden.

Dit eenvoudig aardappelgebakje is om duimen en vingers van af te likken!

Muffinvormen zijn vaak een impulsieve aankoop die bij heel wat mensen gewoon in de kast liggen om stof te vergaren. Ze worden hooguit een keer per jaar gebruikt om muffins te maken voor een verjaardagsfeestje. Maar er is zoveel meer dat je met deze muffinvormen kunt doen! Probeer het onderstaande receptje maar eens!

Gewoon een beetje je verbeelding gebruiken en je schudt de lekkerste gerechtjes uit je mouw! De entertainmentwebsite Shareably was zo vriendelijk om een heerlijk receptje te delen. Het is perfect voor warme zomeravonden, maar eigenlijk kan je er het hele jaar door van smullen.

Aardappelen zijn niet weg te denken uit onze Westerse keuken. Ze zijn een geweldige bron van vitamine B6 en vezels. Maar soms wordt het een beetje eentonig om altijd gekookte aardappelen te eten. Er zijn echter talrijke mogelijkheden om aardappelen op een andere manier klaar te maken en daar komt nu dit receptje bij!

Ingrediënten

 • 8 tot 10 aardappelen
 • 3 theelepeltjes boter
 • 3 theelepeltjes Parmezaanse kaas
 • 1 theelepeltje knoflookpoeder
 • Peper en zout
 • 1 theelepeltje tijm (je kunt ook wat meer gebruiken voor de versiering)

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor tot 175 graden.
 2. Snijd de aardappelen in dunne plakjes.
 3. Doe ze in een grote kom met de Parmezaanse kaas, gesmolten boter en kruiden. Goed mengen zodat alle aardappelen bedekt zijn.
 4. Stapel de schijfjes op elkaar en leg ze in de muffinvormpjes. Op smaak brengen met peper en zout.
 5. In de oven zetten en 50 tot 60 minuten laten bakken tot de randjes gekleurd zijn en het middel zacht is.
 6. De aardappelgebakjes vijf minuutjes laten afkoelen.
 7. Versieren met tijm en Parmezaanse kaas.
 8. Smullen maar!

Dit receptje is al even eenvoudig als geniaal!

Je huisgenoten zullen nooit meer gekookte aardappelen willen! Probeer het zelf maar eens!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending