-

Economie

Leg aardappelen in schijfjes in muffinvormpjes: het resultaat is om te watertanden.

Dit eenvoudig aardappelgebakje is om duimen en vingers van af te likken!

Muffinvormen zijn vaak een impulsieve aankoop die bij heel wat mensen gewoon in de kast liggen om stof te vergaren. Ze worden hooguit een keer per jaar gebruikt om muffins te maken voor een verjaardagsfeestje. Maar er is zoveel meer dat je met deze muffinvormen kunt doen! Probeer het onderstaande receptje maar eens!

Gewoon een beetje je verbeelding gebruiken en je schudt de lekkerste gerechtjes uit je mouw! De entertainmentwebsite Shareably was zo vriendelijk om een heerlijk receptje te delen. Het is perfect voor warme zomeravonden, maar eigenlijk kan je er het hele jaar door van smullen.

Aardappelen zijn niet weg te denken uit onze Westerse keuken. Ze zijn een geweldige bron van vitamine B6 en vezels. Maar soms wordt het een beetje eentonig om altijd gekookte aardappelen te eten. Er zijn echter talrijke mogelijkheden om aardappelen op een andere manier klaar te maken en daar komt nu dit receptje bij!

Ingrediënten

 • 8 tot 10 aardappelen
 • 3 theelepeltjes boter
 • 3 theelepeltjes Parmezaanse kaas
 • 1 theelepeltje knoflookpoeder
 • Peper en zout
 • 1 theelepeltje tijm (je kunt ook wat meer gebruiken voor de versiering)

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor tot 175 graden.
 2. Snijd de aardappelen in dunne plakjes.
 3. Doe ze in een grote kom met de Parmezaanse kaas, gesmolten boter en kruiden. Goed mengen zodat alle aardappelen bedekt zijn.
 4. Stapel de schijfjes op elkaar en leg ze in de muffinvormpjes. Op smaak brengen met peper en zout.
 5. In de oven zetten en 50 tot 60 minuten laten bakken tot de randjes gekleurd zijn en het middel zacht is.
 6. De aardappelgebakjes vijf minuutjes laten afkoelen.
 7. Versieren met tijm en Parmezaanse kaas.
 8. Smullen maar!

Dit receptje is al even eenvoudig als geniaal!

Je huisgenoten zullen nooit meer gekookte aardappelen willen! Probeer het zelf maar eens!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder