Connect with us

Economie

Jean (65) krijgt al negen jaar ongewild pizza’s bezorgd: ‘Liever friet’.

Heel wat mensen zouden niet liever willen, maar Jean van Landeghem wordt er horendol van. De man krijgt al negen jaar lang ongevraagd pizza’s aan huis bezorgd. Het is een groot mysterie wie hem dit aandoet. Jean zei: “Als ik het geluid van de brommer hoor, word ik al zenuwachtig.”

De pizzabezorgers staan op alle mogelijke ogenblikken van de week en de dag aan zijn deur in Turnhout. De man verklaarde aan Editie NL: “Vaak zijn het er een stuk of vijf. Maar ze stonden er ook een keer met veertien dozen én kebab.”

Mysterie

De pizza’s worden besteld op zijn naam, telefoonnummer en adres. Hij heeft er het raden naar wie hem dit aandoet. Hij zegt dat hij geen enkel vermoeden heeft wie het kan zijn. “Ondertussen kan je het geen grapje meer noemen”, zei Jean.

Hoewel hij er slecht van slaapt en al nerveus wordt als hij het geluid van de brommer hoort, doet hij altijd open. “Ik moet wel, anders gaan ze mijn buren ermee lastigvallen”, legt hij uit.

Lees verder onder de afbeelding.

Liever patat

Jean deed al vijf keer aangifte en stuurde verschillende brieven naar de pizzeria’s, maar de pizzaterreur houdt niet op. De man denkt er nog niet aan om van de pizza te eten. Daarover vertelde hij: “Nee, nooit. De politie heeft gezegd dat ik dat ook niet moet doen. Trouwens, ik hou niet eens van pizza. Geef mij maar frieten.”