-

Economie

Hondjes verblijden baasje in ziekenhuis met bezoekje aan het raam.

De vrouw had haar hondjes al weken niet meer gezien.

De strikte maatregelen in het kader van de coronacrisis zijn wereldwijd voor iedereen heel moeilijk. Zo gelden in verpleeghuizen en ziekenhuizen strikte regels rond bezoek, dat in vele gevallen compleet verboden is. Geliefden kunnen hun zieke familieleden niet zien, vaak ongeacht voor welke ziekte of aandoening ze ook behandeld worden.

Dat was ook het geval voor Joanna Hehir. Ze herstelde in een plaatselijk ziekenhuis van een operatie en had haar familie al weken niet meer gezien. Maar dan bedacht haar echtgenoot een geniaal plannetje.

Liefde en steun

De liefdevolle en toegewijde man toonde zijn vrouw steun en liefde, en dat deed hij met de hulp van hun trouwe viervoeters.

Joanna was enkele weken terug geopereerd. Vanwege de strikte coronamaatregelen kon ze haar echtgenoot John, haar zoon en twee trouwe viervoeters, George en Fiona, niet zien.

John legde uit aan WFAA: “Het is voor iedereen ontzettend moeilijk. Ze brengt licht in elke ruimte, we missen haar ontzettend hard.”

Ook Joanna heeft het heel lastig. Ze is immers een gepassioneerde hondenmama voor haar hondjes Fiona en George. De echtgenoot vertelde: “Het zijn precies enorme peuters die door het huis dollen. Ze snappen niet waarom ze niet hier is.”

John en zijn zoon kwamen op het geniale idee om haar op te vrolijken met een bezoekje. Ze planden een raambezoek met de hele familie. En daar horen natuurlijk ook de viervoeters bij!

Aanvankelijk waren ze van plan om de honden alleen maar naar de parking te brengen, zodat Joanna hen vanuit het raam zou kunnen zien. Een van de verpleegsters stelde echter voor om Joanna naar beneden te brengen. Op die manier kon ze haar familie van nog dichter groeten!

Een geëmotioneerde John getuigde: “Ik kan de verpleegsters niet genoeg bedanken. Ik heb Joanna al heel lang niet zo gelukkig gezien.”

De honden waren door het dolle heen. Ze konden niet knuffelen, maar de viervoeters sprongen tegen het raam op en begonnen het glas te likken en pootjes te geven. John voegde er nog aan toe: “Ik weet dat ze geweldig voor haar zorgen, maar om te zien dat het goed met haar gaat en haar te zien glimlachen was een grote opluchting waar ik geen woorden voor heb.”

Het gezin zegt dat dit een van de donkerste periodes in hun leven is. De tijd die ze in de toekomst samen zullen doorbrengen zullen ze meer dan ooit koesteren en waarderen. We hopen samen met hen dat die dag snel aanbreekt!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder