Connect with us

Economie

Hondjes verblijden baasje in ziekenhuis met bezoekje aan het raam.

De vrouw had haar hondjes al weken niet meer gezien.

De strikte maatregelen in het kader van de coronacrisis zijn wereldwijd voor iedereen heel moeilijk. Zo gelden in verpleeghuizen en ziekenhuizen strikte regels rond bezoek, dat in vele gevallen compleet verboden is. Geliefden kunnen hun zieke familieleden niet zien, vaak ongeacht voor welke ziekte of aandoening ze ook behandeld worden.

Dat was ook het geval voor Joanna Hehir. Ze herstelde in een plaatselijk ziekenhuis van een operatie en had haar familie al weken niet meer gezien. Maar dan bedacht haar echtgenoot een geniaal plannetje.

Liefde en steun

De liefdevolle en toegewijde man toonde zijn vrouw steun en liefde, en dat deed hij met de hulp van hun trouwe viervoeters.

Joanna was enkele weken terug geopereerd. Vanwege de strikte coronamaatregelen kon ze haar echtgenoot John, haar zoon en twee trouwe viervoeters, George en Fiona, niet zien.

John legde uit aan WFAA: “Het is voor iedereen ontzettend moeilijk. Ze brengt licht in elke ruimte, we missen haar ontzettend hard.”

Ook Joanna heeft het heel lastig. Ze is immers een gepassioneerde hondenmama voor haar hondjes Fiona en George. De echtgenoot vertelde: “Het zijn precies enorme peuters die door het huis dollen. Ze snappen niet waarom ze niet hier is.”

John en zijn zoon kwamen op het geniale idee om haar op te vrolijken met een bezoekje. Ze planden een raambezoek met de hele familie. En daar horen natuurlijk ook de viervoeters bij!

Aanvankelijk waren ze van plan om de honden alleen maar naar de parking te brengen, zodat Joanna hen vanuit het raam zou kunnen zien. Een van de verpleegsters stelde echter voor om Joanna naar beneden te brengen. Op die manier kon ze haar familie van nog dichter groeten!

Een geëmotioneerde John getuigde: “Ik kan de verpleegsters niet genoeg bedanken. Ik heb Joanna al heel lang niet zo gelukkig gezien.”

De honden waren door het dolle heen. Ze konden niet knuffelen, maar de viervoeters sprongen tegen het raam op en begonnen het glas te likken en pootjes te geven. John voegde er nog aan toe: “Ik weet dat ze geweldig voor haar zorgen, maar om te zien dat het goed met haar gaat en haar te zien glimlachen was een grote opluchting waar ik geen woorden voor heb.”

Het gezin zegt dat dit een van de donkerste periodes in hun leven is. De tijd die ze in de toekomst samen zullen doorbrengen zullen ze meer dan ooit koesteren en waarderen. We hopen samen met hen dat die dag snel aanbreekt!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending