Connect with us

Economie

Geweldig: zelfs straatkatten nemen social distancing heel serieus.

In de Filipijnen is onlangs een groep zwerfkatten gespot die zich heel strikt aan de social distancing regels hielden.

Op de stoep in Quezon City staan witte cirkels getekend om ervoor te zorgen dat de mensen minstens één meter afstand houden.

Deze tactieken worden momenteel over de hele wereld toegepast, met wisselend succes. Op deze foto’s is te zien hoe enkele bewoners zich keurig aan de regels houden. Maar er zijn nog andere wezens die netjes op de cirkels hebben postgevat.

Drie poezen hebben social distancing helemaal begrepen en wachten in de cirkels geduldig hun beurt af. Coleen Joice Aquino zag het tafereel en maakte er enkele kiekjes van. Haar post ging weinig verwonderlijk compleet viraal!

Aquino vertelde in een interview met Bored Panda dat ze nooit had gedacht dat de kiekjes zo ijverig bekeken zouden worden. De vrouw zei dat ze de foto’s gewoon had gedeeld omdat ze het schattig en leuk vond.

Na ongeveer tien minuutjes vervolgden de katten hun weg. Ze zitten wel vaker bij de markt om etensresten te bedelen.

Poezen en cirkeltjes

Het is geen geheim dat poezen graag in cirkels zitten. Maar de grote vraag is natuurlijk waarom? De wetenschap heeft hier nog geen antwoord op gevonden. Poezenliefhebbers hebben verschillende verklaringen: gevoel van veiligheid, territorium of nieuwsgierigheid.

Wat de reden ook is, het leverde alvast wel heel leuke kiekjes op! Doen jouw poezen dit ook?