Connect with us

Economie

Enorme bidsprinkhaan peuzelt hersenen van Aziatische hoornaar op.

Dit is pure horror!

Bidden kan ons misschien toch redden van de reuzenhorzels. Een weinig onsmakelijk video toont hoe een gigantische Aziatische hoornaar dan toch zijn gelijke vindt in de vorm van een reusachtige bidsprinkhaan.

Het filmpje begint met de bidsprinkhaan die stilzit en de horzel met zijn vijf ogen geduldig aanstaart. De Aziatische hoornaar kan tot 5 centimeter lang worden en is in Japan verantwoordelijk voor 50 doden per jaar. Onlangs werd het insect ook in de Verenigde Staten gespot.

Sprinkhaan versus Aziatische hoornaar

Plotseling springt de sprinkhaan met zijn lange poten naar de horzel en lijkt hem in een soort houtgreep te nemen. De horzel maakt echter geen schijn van kans en probeert krampachtig zijn hoofd te draaien om aan zijn lot te ontsnappen.

Dan begint de langpotige vleeseter gulzig in te pikken op het hoofd van de hoornaar en peuzelt zijn hersenen op.

Een Twitteraar merkte op: “Bedankt voor deze nachtmerrie.” De ietwat onsmakelijk video ging meteen viraal en werd ondertussen meer dan 16.000 keer bekeken.

De Aziatische hoornaar zorgde onlangs voor heel wat onrust in de Verenigde Staten nadat het insect werd opgemerkt in de Amerikaanse staat Washington.

Video’s tonen hoe verwoestend hun steek is en ze kunnen gemakkelijk grotere dieren zoals muizen doden. Maar voor vele dieren zijn ook bidsprinkhanen een grote bedreiging. Ze eten met het grootste gemak motten, kevers, maar ook kikkers, hagedissen, slangen en zelfs vogels op.

Ze doen zich eveneens te goed aan hun eigen soort. Volgens National Geographic eten de volwassen vrouwtjes de mannetjes na, en zelfs tijdens het paren, op.