Connect with us

Economie

NPO zegt sorry voor ‘k*twijf’-ondertiteling blokfluitiste Lucie Horsch.

De NPO ging zwaar door het stof nadat een ondertitelaar een wel heel ongepaste opmerking in beeld liet verschijnen. Tijdens de live-uitzending van Op1 had een redacteur de grootste moeite om de snel pratende blokfluitiste Lucie Horsch bij te houden. Plotseling zagen de kijkers de volgende woorden in beeld verschijnen: “Kan je wat minder snel praten k*twijf.”

Nu zegt de NPO sorry voor het pijnlijke incident. Een woordvoerder verklaarde: “We bieden onze excuses aan voor de kwetsende opmerking die gisteravond als gevolg van een menselijke fout is verschenen in de TT888-ondertiteling van Op1 tijdens het interview met blokfluitiste Lucie Horsch. De NPO betreurt het voorval ten zeerste en heeft de betreffende redacteur hierop aangesproken. NPO zal contact opnemen met mevrouw Horsch om onze excuses over te brengen.”

Later legde de NPO uit dat het voorval kon gebeuren omdat de ondertitels worden ingesproken in een spraakcomputer die de woorden dan omzet in ondertitels.