Connect with us

Economie

En dan vliegt er plotseling een schildpad door je voorruit.

Eerder deze maand vloog er op een Amerikaanse snelweg een schildpad door een voorruit van een rijdende auto. Dit lijkt wel een beetje een levensechte versie van Mario Kart.

Het voorval vond plaats op 12 mei in de Amerikaanse staat Georgia. Latonya Clark was samen met haar broer onderweg op de snelweg.

Oorzaak?

Wellicht werd de schildpad geraakt door een andere auto, waardoor hij in de lucht gekatapulteerd werd en zich door de ruit boorde. Een andere mogelijke verklaring is dat een roofvogel het diertje liet vallen.

De schildpad bleef in de ruit vaststeken door de enorme kracht en snelheid. Het scheelde een haar of het beestje was helemaal door de voorruit gegaan. De ruit was zwaar beschadigd. Gelukkig vielen er geen zwaargewonden. De broer van Latonya, Kevin, liep slechts lichte snijwonden op. Het schildpadje zou later helaas overlijden aan zijn verwondingen.

Latonya postte de foto’s van het bizarre incident op Facebook.

Had slechter kunnen aflopen

Ze vertelde aan de lokale media dat ze eerst dacht dat er een steen door de ruit vloog. Latonya zei: “Zelfs de politieagent zei, dat als dat glas niet zo dik was geweest en ik geen vaart had geminderd toen ik het voorwerp zag aankomen, het rampzalig had kunnen zijn.”

De vrouw waarschuwt andere bestuurders nu om altijd alert te zijn tijdens het rijden.

Het beestje werd na het ongeval opgevangen door Savannah Animal Care, waar zijn beentje geamputeerd werd. Later vernam Latonya dat het diertje alsnog bezweken was aan bloedverlies.

Het is uiteraard ontzettend droevig dat de schildpad het ongeluk niet overleefde. Anderzijds zijn we wel heel blij dat Latonya en haar broer er met de schrik vanaf kwamen.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending