Connect with us

Economie

En dan vliegt er plotseling een schildpad door je voorruit.

Eerder deze maand vloog er op een Amerikaanse snelweg een schildpad door een voorruit van een rijdende auto. Dit lijkt wel een beetje een levensechte versie van Mario Kart.

Het voorval vond plaats op 12 mei in de Amerikaanse staat Georgia. Latonya Clark was samen met haar broer onderweg op de snelweg.

Oorzaak?

Wellicht werd de schildpad geraakt door een andere auto, waardoor hij in de lucht gekatapulteerd werd en zich door de ruit boorde. Een andere mogelijke verklaring is dat een roofvogel het diertje liet vallen.

De schildpad bleef in de ruit vaststeken door de enorme kracht en snelheid. Het scheelde een haar of het beestje was helemaal door de voorruit gegaan. De ruit was zwaar beschadigd. Gelukkig vielen er geen zwaargewonden. De broer van Latonya, Kevin, liep slechts lichte snijwonden op. Het schildpadje zou later helaas overlijden aan zijn verwondingen.

Latonya postte de foto’s van het bizarre incident op Facebook.

Had slechter kunnen aflopen

Ze vertelde aan de lokale media dat ze eerst dacht dat er een steen door de ruit vloog. Latonya zei: “Zelfs de politieagent zei, dat als dat glas niet zo dik was geweest en ik geen vaart had geminderd toen ik het voorwerp zag aankomen, het rampzalig had kunnen zijn.”

De vrouw waarschuwt andere bestuurders nu om altijd alert te zijn tijdens het rijden.

Het beestje werd na het ongeval opgevangen door Savannah Animal Care, waar zijn beentje geamputeerd werd. Later vernam Latonya dat het diertje alsnog bezweken was aan bloedverlies.

Het is uiteraard ontzettend droevig dat de schildpad het ongeluk niet overleefde. Anderzijds zijn we wel heel blij dat Latonya en haar broer er met de schrik vanaf kwamen.