-

Economie

En dan vliegt er plotseling een schildpad door je voorruit.

Eerder deze maand vloog er op een Amerikaanse snelweg een schildpad door een voorruit van een rijdende auto. Dit lijkt wel een beetje een levensechte versie van Mario Kart.

Het voorval vond plaats op 12 mei in de Amerikaanse staat Georgia. Latonya Clark was samen met haar broer onderweg op de snelweg.

Oorzaak?

Wellicht werd de schildpad geraakt door een andere auto, waardoor hij in de lucht gekatapulteerd werd en zich door de ruit boorde. Een andere mogelijke verklaring is dat een roofvogel het diertje liet vallen.

De schildpad bleef in de ruit vaststeken door de enorme kracht en snelheid. Het scheelde een haar of het beestje was helemaal door de voorruit gegaan. De ruit was zwaar beschadigd. Gelukkig vielen er geen zwaargewonden. De broer van Latonya, Kevin, liep slechts lichte snijwonden op. Het schildpadje zou later helaas overlijden aan zijn verwondingen.

Latonya postte de foto’s van het bizarre incident op Facebook.

Had slechter kunnen aflopen

Ze vertelde aan de lokale media dat ze eerst dacht dat er een steen door de ruit vloog. Latonya zei: “Zelfs de politieagent zei, dat als dat glas niet zo dik was geweest en ik geen vaart had geminderd toen ik het voorwerp zag aankomen, het rampzalig had kunnen zijn.”

De vrouw waarschuwt andere bestuurders nu om altijd alert te zijn tijdens het rijden.

Het beestje werd na het ongeval opgevangen door Savannah Animal Care, waar zijn beentje geamputeerd werd. Later vernam Latonya dat het diertje alsnog bezweken was aan bloedverlies.

Het is uiteraard ontzettend droevig dat de schildpad het ongeluk niet overleefde. Anderzijds zijn we wel heel blij dat Latonya en haar broer er met de schrik vanaf kwamen.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder