Connect with us

Economie

Moederhond en haar negen puppy’s gedumpt op parking bij kerk.

Nadat onlangs een foto van een gedumpte moederhond en haar puppy’s viral ging, wist een dierenopvang meteen wat hen te doen stond!

Op 26 april dumpte een harteloos persoon de zesjarige boxer Dory en haar negen puppy’s van amper twee weken oud op een parking bij een kerk in Texas.

Misty Boerger, vrijwilliger van Paw Angel Animal Rescue, vertelde aan de lokale media: “Ik zag de foto en het brak gewoon mijn hart. Ik belde Angel en we gingen de hondjes redden.”

“Ik weet gewoon niet hoe iemand dat kan doen, een moeder en twee weken oude puppy’s gewoon achterlaten.”

Misty ging de honden redden samen met Angel Urban. Angel zei dat de moederhond ook nog eens gewond was toen ze haar aantroffen. “We zagen dat ze veel open en lekkende wonden had”, vertelde Angel.

Maar er was nog meer slecht nieuws. Helaas had een van de puppy’s, Peach, een tumor in haar keel. De dierenarts had geen andere keuze dan om het hondje te laten inslapen.

De reddingsorganisatie post regelmatig updates over Dory en haar acht baby’s. Ondertussen zijn ze klaar voor een nieuwe en liefdevolle thuis!

Laatst deelde de dierenopvang nog een superschattige foto van drie van de hondjes die gezellig liggen te knuffelen.

We kunnen niet geloven dat mensen in staat zijn om hun huisdieren zomaar aan hun lot over te laten. Deze mensen moesten een levenslang verbod krijgen om dieren te hebben! We hopen dat deze hondjes snel een gouden mandje vinden!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending