Connect with us

Economie

De kleine Timmy uit Lassie viert 70e verjaardag en hij ziet er onherkenbaar uit.

Wie kent deze jongen nog?

Wij herinneren ons nog dat we bijna twintig jaar lang nauwelijks konden wachten om de nieuwste avonturen te zien van de beroemdste hond op televisie: Lassie. De reeks rond de trouwe hond en haar metgezellen speelde 17 seizoenen op tv tussen 1954 en 1973. In de jaren zestig werd de overgang gemaakt van zwartwit naar kleur.

En wie herinnert er zich nog de schattige kleine jongen die in het vierde seizoen zijn opwachting maakte in de serie toen hij en zijn familie Lassie adopteerden. We hebben het natuurlijk over de zevenjarige Timmy Martin.

Wikipedia

Nu vierde Jon Provost, die Timmy speelde, zijn 70e verjaardag. Hij denkt nog altijd met veel plezier en trots terug op de tijd van de opnames met zijn vierpotige vriend. De jongen werd op 3-jarige leeftijd door Hollywoord ontdekt als acteur.

De acteur afkomstig uit Los Angeles vertelt dat zijn moeder hem op 3-jarige leeftijd meenam naar een auditie voor een film van Jane Wyman. Zijn mama was grote fan en hoopte een handtekening te scoren. Maar uit de 200 kinderen werd Jon gekozen voor de rol.

Hij vertelde aan Fox News: “Ik had geen manager. Ik kreeg er een en dat leidde tot meer films zoals The Country Girl met Bing Crosby en Grace Kelly. Ik deed ongeveer 12 films voor ik in Lassie begon te spelen.”

Drie verschillende Lassie’s

Jon vertelt ook over de band die hij ontwikkelde met de drie mannelijke honden die de vrouwelijke Lassie vertolkten. Hij had de mooiste en beste band met de laatste hond die Lassie vertolkte.

“Ik deed de show zeven jaar lang, 249 afleveringen van een halfuur. Ik werkte met drie verschillende Lassie’s. Met de laatste hond werkte ik vijf jaar lang samen”, legde hij uit. “We groeiden samen op. Vijf jaar lang zagen we elkaar vijf dagen per week en soms ook in het weekend.”

Twitter

Jon getuigt ook over hoe goed de hond wel opgeleid was. “De acteurs maakten meer fouten dan de hond. Zij waren meer een probleem”, lachte Jon.

Zijn rol als Timmy kwam ten einde toen hij veertien jaar oud was. Daarna trapte hij nooit in de val van zovele kindsterren in Hollywood. Daarover vertelde hij: “Mijn ouders lieten me mijn zin doen. Ik was niet verplicht om rollen aan te nemen. Toen ik Hollywoord achter me liet, vond ik dat een goede beslissing.”

Vandaag woont Jon ver weg van de schijnwerpers, maar toch krijgt hij nog geregeld fanmail over zijn tijd in Lassie.

Wij waren zo verknocht aan deze reeks! En met een moraal in elk verhaal was het ook uitstekend voor kinderen. Deel dit met alle Lassie-fans die je kent!

Lees verder

Economie

Monique Westenberg neemt nieuwe tatoeage op zéér opmerkelijke plek

Monique leek al een tijdje te twijfelen over de tatoeage maar heeft uiteindelijk toch besloten deze te zetten.

De plek van de tatoeage is echter wel heel opmerkelijk..

Andre Hazes

Monique zou heeft een lange tijd en relatie gehad met Andre Hazes en is ook de moeder van zijn kind. De twee gingen in maart 2021 uit elkaar maar zouden elkaar nog erg vaak gezien hebben. Ze zijn ook nog samen op vakantie geweest en Monique heeft André onlangs nog een plek aangeboden toen André geen huis meer had.

Asymmetrisch gezicht

De reden dat Monique de tattoo heeft genomen is omdat zij zich stoorde aan haar asymmetrische gezicht. Eerder loste zij dit altijd anders op, ze liet dan één kant opvullen van haar lip. Ze wilde van de prikken in haar lip af en heeft dit opgelost door het nemen van een lip tatoeage.

Bekijk de beelden zelf hieronder:

Lees verder

Economie

Gordon deelt schokkend nieuws: ‘Ik was bijna dood’

Gordon lijdt al een geruime tijd aan diabetes. Hier spuit hij insuline voor, maar een grove fout van de zanger zelf mocht hij vorige week bijna met de dood bekopen. De zanger deelt het heftige verhaal op Instagram.

Gordon is in verband met zijn diabetes ook al een tijd aan het diëten. Dat hij 25 kilo is afgevallen is dan ook een immens grote prestatie. Het afvalproces deelt hij met zijn volgers op Instagram, maar helaas was het niet allemaal koek en ei. De zanger maakte namelijk een inschattingsfout die hem vorige week bijna het leven kostte.

Insuline

Omdat hij dacht dat hij met het gewichtsverlies ook genezen zou zijn van de diabetes, is Gordon op eigen initiatief gestopt met insuline spuiten. Dit ging dus allesbehalve goed en inmiddels moet hij weer aan heel strak schema wat spuiten en eten betreft. ‘Dit betekent dat je dus weer aankomt door de insuline en dat is heel frusterend,’ aldus de aangedane BN’er.

Carnivoordieet

Het dieet wat Gordon volgt is het zogenaamde carnivoordieet. Hierbij combineer je vlees met groente en fruit. De koolhydraatinname wordt zoveel mogelijk beperkt, hoewel hij deze ook nodig heeft om de bloedsuiker stabiel te houden. ‘Het is onwijs ingewikkeld allemaal,’ aldus Gordon. Hij noemt diabetes dan ook een sluitmoordenaar, maar ondanks zijn ervaring van vorige week voelt hij zich verder super goed.

Lees verder

Economie

‘Patricia Paay zwanger op 73-jarige leeftijd’: Deelt zwangerschapsfoto

Patricia Anglaia Margareth Paaij (Rotterdam, 7 april 1949) is een Nederlands zangeres en mediapersoonlijkheid. Ze schrijft haar achternaam sinds het begin van haar zangcarrière als ‘Paay’.

De 71-jarige zangeres heeft laten weten dat ze de geboorte van haar dochter het aller mooiste in haar leven vindt en kijkt terug naar toen ze hoog zwanger was.

Net voordat ze zou bevallen van haar dochter Christina Curry was ze in Amerika. Ze kan zich nog herinneren dat het erg warm was die zomer: ‘Nog steeds vind ik de geboorte van mijn dochter het mooiste wat mij ooit is overkomen. Alle gouden platen en succes vallen hierbij in het niets.’

De dochter van Patricia is inmiddels alweer 30 jaar oud en benadrukt dat ze onvoorwaardelijk van haar houdt: ‘Ze is een prachtige, lieve, leuke en knappe volwassen vrouw geworden waar ik ongelofelijk trots op ben.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Patricia Paay (@patricia_paay)

Lees verder
Advertisement

Trending