-

Economie

De kleine Timmy uit Lassie viert 70e verjaardag en hij ziet er onherkenbaar uit.

Wie kent deze jongen nog?

Wij herinneren ons nog dat we bijna twintig jaar lang nauwelijks konden wachten om de nieuwste avonturen te zien van de beroemdste hond op televisie: Lassie. De reeks rond de trouwe hond en haar metgezellen speelde 17 seizoenen op tv tussen 1954 en 1973. In de jaren zestig werd de overgang gemaakt van zwartwit naar kleur.

En wie herinnert er zich nog de schattige kleine jongen die in het vierde seizoen zijn opwachting maakte in de serie toen hij en zijn familie Lassie adopteerden. We hebben het natuurlijk over de zevenjarige Timmy Martin.

Wikipedia

Nu vierde Jon Provost, die Timmy speelde, zijn 70e verjaardag. Hij denkt nog altijd met veel plezier en trots terug op de tijd van de opnames met zijn vierpotige vriend. De jongen werd op 3-jarige leeftijd door Hollywoord ontdekt als acteur.

De acteur afkomstig uit Los Angeles vertelt dat zijn moeder hem op 3-jarige leeftijd meenam naar een auditie voor een film van Jane Wyman. Zijn mama was grote fan en hoopte een handtekening te scoren. Maar uit de 200 kinderen werd Jon gekozen voor de rol.

Hij vertelde aan Fox News: “Ik had geen manager. Ik kreeg er een en dat leidde tot meer films zoals The Country Girl met Bing Crosby en Grace Kelly. Ik deed ongeveer 12 films voor ik in Lassie begon te spelen.”

Drie verschillende Lassie’s

Jon vertelt ook over de band die hij ontwikkelde met de drie mannelijke honden die de vrouwelijke Lassie vertolkten. Hij had de mooiste en beste band met de laatste hond die Lassie vertolkte.

“Ik deed de show zeven jaar lang, 249 afleveringen van een halfuur. Ik werkte met drie verschillende Lassie’s. Met de laatste hond werkte ik vijf jaar lang samen”, legde hij uit. “We groeiden samen op. Vijf jaar lang zagen we elkaar vijf dagen per week en soms ook in het weekend.”

Twitter

Jon getuigt ook over hoe goed de hond wel opgeleid was. “De acteurs maakten meer fouten dan de hond. Zij waren meer een probleem”, lachte Jon.

Zijn rol als Timmy kwam ten einde toen hij veertien jaar oud was. Daarna trapte hij nooit in de val van zovele kindsterren in Hollywood. Daarover vertelde hij: “Mijn ouders lieten me mijn zin doen. Ik was niet verplicht om rollen aan te nemen. Toen ik Hollywoord achter me liet, vond ik dat een goede beslissing.”

Vandaag woont Jon ver weg van de schijnwerpers, maar toch krijgt hij nog geregeld fanmail over zijn tijd in Lassie.

Wij waren zo verknocht aan deze reeks! En met een moraal in elk verhaal was het ook uitstekend voor kinderen. Deel dit met alle Lassie-fans die je kent!

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder