Connect with us

Economie

De kleine Timmy uit Lassie viert 70e verjaardag en hij ziet er onherkenbaar uit.

Wie kent deze jongen nog?

Wij herinneren ons nog dat we bijna twintig jaar lang nauwelijks konden wachten om de nieuwste avonturen te zien van de beroemdste hond op televisie: Lassie. De reeks rond de trouwe hond en haar metgezellen speelde 17 seizoenen op tv tussen 1954 en 1973. In de jaren zestig werd de overgang gemaakt van zwartwit naar kleur.

En wie herinnert er zich nog de schattige kleine jongen die in het vierde seizoen zijn opwachting maakte in de serie toen hij en zijn familie Lassie adopteerden. We hebben het natuurlijk over de zevenjarige Timmy Martin.

Wikipedia

Nu vierde Jon Provost, die Timmy speelde, zijn 70e verjaardag. Hij denkt nog altijd met veel plezier en trots terug op de tijd van de opnames met zijn vierpotige vriend. De jongen werd op 3-jarige leeftijd door Hollywoord ontdekt als acteur.

De acteur afkomstig uit Los Angeles vertelt dat zijn moeder hem op 3-jarige leeftijd meenam naar een auditie voor een film van Jane Wyman. Zijn mama was grote fan en hoopte een handtekening te scoren. Maar uit de 200 kinderen werd Jon gekozen voor de rol.

Hij vertelde aan Fox News: “Ik had geen manager. Ik kreeg er een en dat leidde tot meer films zoals The Country Girl met Bing Crosby en Grace Kelly. Ik deed ongeveer 12 films voor ik in Lassie begon te spelen.”

Drie verschillende Lassie’s

Jon vertelt ook over de band die hij ontwikkelde met de drie mannelijke honden die de vrouwelijke Lassie vertolkten. Hij had de mooiste en beste band met de laatste hond die Lassie vertolkte.

“Ik deed de show zeven jaar lang, 249 afleveringen van een halfuur. Ik werkte met drie verschillende Lassie’s. Met de laatste hond werkte ik vijf jaar lang samen”, legde hij uit. “We groeiden samen op. Vijf jaar lang zagen we elkaar vijf dagen per week en soms ook in het weekend.”

Twitter

Jon getuigt ook over hoe goed de hond wel opgeleid was. “De acteurs maakten meer fouten dan de hond. Zij waren meer een probleem”, lachte Jon.

Zijn rol als Timmy kwam ten einde toen hij veertien jaar oud was. Daarna trapte hij nooit in de val van zovele kindsterren in Hollywood. Daarover vertelde hij: “Mijn ouders lieten me mijn zin doen. Ik was niet verplicht om rollen aan te nemen. Toen ik Hollywoord achter me liet, vond ik dat een goede beslissing.”

Vandaag woont Jon ver weg van de schijnwerpers, maar toch krijgt hij nog geregeld fanmail over zijn tijd in Lassie.

Wij waren zo verknocht aan deze reeks! En met een moraal in elk verhaal was het ook uitstekend voor kinderen. Deel dit met alle Lassie-fans die je kent!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending