-

Economie

De kleine Timmy uit Lassie viert 70e verjaardag en hij ziet er onherkenbaar uit.

Wie kent deze jongen nog?

Wij herinneren ons nog dat we bijna twintig jaar lang nauwelijks konden wachten om de nieuwste avonturen te zien van de beroemdste hond op televisie: Lassie. De reeks rond de trouwe hond en haar metgezellen speelde 17 seizoenen op tv tussen 1954 en 1973. In de jaren zestig werd de overgang gemaakt van zwartwit naar kleur.

En wie herinnert er zich nog de schattige kleine jongen die in het vierde seizoen zijn opwachting maakte in de serie toen hij en zijn familie Lassie adopteerden. We hebben het natuurlijk over de zevenjarige Timmy Martin.

Wikipedia

Nu vierde Jon Provost, die Timmy speelde, zijn 70e verjaardag. Hij denkt nog altijd met veel plezier en trots terug op de tijd van de opnames met zijn vierpotige vriend. De jongen werd op 3-jarige leeftijd door Hollywoord ontdekt als acteur.

De acteur afkomstig uit Los Angeles vertelt dat zijn moeder hem op 3-jarige leeftijd meenam naar een auditie voor een film van Jane Wyman. Zijn mama was grote fan en hoopte een handtekening te scoren. Maar uit de 200 kinderen werd Jon gekozen voor de rol.

Hij vertelde aan Fox News: “Ik had geen manager. Ik kreeg er een en dat leidde tot meer films zoals The Country Girl met Bing Crosby en Grace Kelly. Ik deed ongeveer 12 films voor ik in Lassie begon te spelen.”

Drie verschillende Lassie’s

Jon vertelt ook over de band die hij ontwikkelde met de drie mannelijke honden die de vrouwelijke Lassie vertolkten. Hij had de mooiste en beste band met de laatste hond die Lassie vertolkte.

“Ik deed de show zeven jaar lang, 249 afleveringen van een halfuur. Ik werkte met drie verschillende Lassie’s. Met de laatste hond werkte ik vijf jaar lang samen”, legde hij uit. “We groeiden samen op. Vijf jaar lang zagen we elkaar vijf dagen per week en soms ook in het weekend.”

Twitter

Jon getuigt ook over hoe goed de hond wel opgeleid was. “De acteurs maakten meer fouten dan de hond. Zij waren meer een probleem”, lachte Jon.

Zijn rol als Timmy kwam ten einde toen hij veertien jaar oud was. Daarna trapte hij nooit in de val van zovele kindsterren in Hollywood. Daarover vertelde hij: “Mijn ouders lieten me mijn zin doen. Ik was niet verplicht om rollen aan te nemen. Toen ik Hollywoord achter me liet, vond ik dat een goede beslissing.”

Vandaag woont Jon ver weg van de schijnwerpers, maar toch krijgt hij nog geregeld fanmail over zijn tijd in Lassie.

Wij waren zo verknocht aan deze reeks! En met een moraal in elk verhaal was het ook uitstekend voor kinderen. Deel dit met alle Lassie-fans die je kent!

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder