-

Economie

Cokeverslaafde moeder laat gehandicapt dochtertje (4) sterven en stopt haar in lade.

Een moeder, wier pasgeboren baby positief testte op cocaïne, verwaarloosde het gehandicapt kind tot ze overleed. Dan stopte ze haar lichaam in een lade. Dat meldt de politie. Jackleen Mullen (23) werd woensdag aangeklaagd wegens moord nadat het lichaam van haar dochter India dinsdag werd aangetroffen in haar huis in Rock Hill in de Amerikaanse staat South Carolina.

Het kleine meisje vertoonde letsels en tekenen van verstikkingsdood. De speurders onderzoeken de precieze doodsoorzaak nog.

Mullen en haar vriend Audrevious Williams (26) hadden de politie eerst nog wijsgemaakt dat India bij familieleden was. Dan deden ze de gruwelijke ontdekking.

Volgens de nieuwszender WKRG toonde Mullen geen enkel medeleven of emotie toen haar verteld werd dat India overleden was. Tijdens de eerste hoorzitting zat ze te snotteren in de banken.

Reeds eerder veroordeeld

Het kleine meisje had fysieke en intellectuele beperkingen. Het kleintje testte vier jaar geleden na haar geboorte ook positief op cocaïne.

De verdachte heeft ook nog een ander kind, dat momenteel bij familie verblijft. Mullen kreeg eerder twee jaar voorwaardelijk voor kinderverwaarlozing en het in gevaar brengen van een minderjarige.

Indien de moeder schuldig bevonden wordt, riskeert ze een gevangenisstraf tot 20 jaar. Hun voormalige buurvrouw Tiara Mendiola zei dat ze geschokt was toen ze het nieuws hoorde. Ze getuigde: “Dit is gewoon het laatste wat je zou verwachten van mensen die verondersteld worden om je te beschermen. Het doet me zo veel pijn.”

Rust zacht, lieve engel. De mensheid heeft je in de steek gelaten. Hopelijk geschiedt er snel gerechtigheid.

Economie

Viraal Tiktok video zet online discussie in gang over verstelbare stoelen bij lange vluchten

Het zoeken naar comfort tijdens een vliegreis kan behoorlijk irritant zijn, met name bij langeafstandsvluchten.

Is het achterover leunen van je stoel de oplossing of biedt een nekkussen soelaas? Is het de investering waard om voor first class te kiezen, of voldoet een plaats in de economy class?

Een bepaalde TikTok-gebruiker en reisblogger heeft een veelvoorkomend dilemma tijdens vluchten, en vooral bij langeafstandsvluchten, aangekaart: de vraag of het geoorloofd is je stoel achterover te kantelen.

Na het plaatsen van haar verhaal, wakkerde ze een hevige online discussie aan.

Lees verder om te ontdekken wat de meerderheid daarover te zeggen had.

Taylor Futch, bekend op TikTok als @tfutchh, bracht een veelvoorkomend scenario ter sprake op het sociale netwerk.

Op een vlucht besloot ze haar stoel achterover te zetten voor meer comfort, maar de passagier achter haar was daar niet van gediend en duwde haar stoel terug naar voren.

“Wow, iemand heeft net mijn stoel vooruitgeduwd en gezegd dat ik niet mag leunen tijdens mijn tien uur durende vlucht omdat ze dat te veel vindt”, postte Taylor bij een video van negen seconden die ondertussen viraal is gegaan. “Wat moet ik nu doen?”

De reacties op het dilemma van de 26-jarige lieten niet lang op zich wachten en de meningen waren verdeeld.

Eén persoon betoogde: “Jullie zijn gek… Als mijn stoel achterover kan en ik heb ervoor betaald, dan leun ik ook achterover!!! En als degene achter mij hetzelfde doet… ✨ dan hebben ze net zoveel ruimte✨”.

Een ander persoon gaf tegenwicht: “Alleen omdat het kan, betekent nog niet dat je het moet doen. Ik zou het niet prettig vinden als iemand het bij mij deed, dus doe ik het ook niet bij een ander. ✨”

Er waren ook mensen die aangaven dat ze zelfs op lange vluchten rechtop zouden blijven zitten om de passagier achter hen niet te hinderen.

Er was in ieder geval één reactie die niet de passagiers de schuld gaf, maar de luchtvaartmaatschappijen. “Als jullie zeggen dat achterover leunen onbeleefd is, zijn jullie eigenlijk boos op de luchtvaartmaatschappijen. Schrijf ze een e-mail om te klagen dat ze de stoelen groter moeten maken en meer ruimte moeten bieden.”

In een vervolgpost deelde Taylor dat ze haar stoel achterover had gezet, behalve tijdens de maaltijden.

@tfutchh

What would you do? #traveltiktok #solotravel #hostellife

♬ queen of disaster with sparkles – ˚ ˚。° ⋆♡˚🎀 ꒰ ྀི ◞ ˕ ก ꒱ ⭐️

Wat vind jij? Is het acceptabel om je stoel achterover te leunen in een vliegtuig, ongeacht de duur van de vlucht of maakt de lengte van de vlucht toch uit?

Deel je mening in de reacties.

Lees verder